Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsp a. starčević

Šegota: Ako su za Hrvatsku krivi neki drugi, tko je kriv za Rijeku?

riječka luka,luka rijeka
Goran Kovačić/PIXSELL
19.10.2012.
u 13:51

Mi u HSP-u Ante Starčević predstavljamo suvremenu desnicu koja svoj politički program temelji na političkom nauku, tvrde

Poruka i izjava predsjednika HSP-a Danijela Srba da Ruža Tomašić i HSP dr. Ante Starčević razbijaju desnicu u Hrvatskoj besmislena je svakom tko imalo razumije politiku jer mi u HSP-u Ante Starčević predstavljamo suvremenu desnicu koja svoj politički program temelji na političkom nauku dr. Ante Starčevića i demokršćanskom svjetonazoru, a radimo na tome da pod pravaški kišobran okupimo sve pravaše i s ostalim demokršćanskim strankama stvorimo jak državotvorni savez koji će definitivno biti spas za Hrvatsku – kazao je danas u Rijeci dr. Ivan Kirin, potpredsjednik riječkog HSP-a Ante Starčević. Govoreći o aktualnoj situaciji u zemlji, Kirin se dotaknuo gradnje termoelektrane Plomin III. Njegova stranka zagovara gradnju elektrane na plin, a protive se, kazao je Kirin, i davanju autocesta u koncesiju.

– Netko iz resornog ministarstva i Vlade trebao bi građanima objasniti kako to da Hrvatska s otprilike dva puta više autocesta dobiva manje nego Slovenija koja razmišlja o koncesiji. Kako to da će se to koncesionaru isplatiti, a nama ne – zaključio je Kirin.

Prvi čovjek riječkog HSP-a Ante Starčević Predrag Šegota nazvao je Rijeku, nekadašnji simbol proizvodnje i pomorstva, “gradom za odlazak”.

– U proteklih 20-ak godina iz Rijeke se iselilo 40-ak tisuća stanovnika, a izgubljeno je 30-ak tisuća radnih mjesta. Ništa neobično, pa slika cijele Hrvatske nije ništa drugačija od slike naše Rijeke. Ali ako su za Hrvatsku krivi neki drugi, tko je kriv za Rijeku – kazao je Šegota napominjući da je šire područje Rijeke u zadnjih desetak godina dobilo osam modernih sportskih dvorana. A koliko je otvoreno novih tvornica, pita Šegota.

Komentara 4

KA
kajinx
14:12 19.10.2012.

Koja ironija! Bolje reći tragedija. Članovi HSP, bilo koji ogranak, trebali bi biti Hrvati koji bi sve dali za svoju Domovinu. Umjesto toga, oni se svađaju za prevlast (koju prevlast?), dok nam današnja Vlada uništava Hrvatsku.

MF
maca faca
15:07 19.10.2012.

desnico ujedinite se konačno i počnite se boriti za Lijepu Našu dok još nije prekasno

NE
Nepokolebljiv
18:27 19.10.2012.

Ponovno fraza o "otvaranju tvornica" koja me cesto "ubode" kada "raja" komentira troskove ili investicije. Prosjecan "lojzek" treba shvatiti jedno da svaki bedak moze podici tvornicu ali tek onda pocinju problemi. Treba najprije dobar strucnjam za trziste naci sta netko zeli i onda uspjeti s tim Netko se sastati i zainteresirati ga da bas firma tog strucnjaka Nekome postane dobavljac robe. poslije je lakse ali jos uvijek su potrebni STRUCNJACI koji su osim strukovnosti i obdareni TALENTOM pa da organiziraju proizvodnju necega ekpnomicno, kvalitetno i prema okolini odgovorno. Naravno poslije dolazi radna snaga koja ce te proizvode izradivati. Znaci tvornicu je "lako" napraviti a sta onda? Sportske dvorane u drugu ruku nisu problem jer kada ih se napravi da li ce tko dolaziti u njih ili ne manje je vazno jer njih najcesce se financira iz necijeg proracuna. Rajo neskolovana prestani vapiti za tvornicama kada ih i tako ne zelis: Kada su Danci sagradili tvornicu kamene vune raja i mrzitelji rada su cinili sve da ih sabotiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije