Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvala i doviđenja

Šefovi javnih tvrtki izradili Čačićev plan pa gotovo svi smijenjeni

radimir čačić
Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2012.
u 22:30

Na istoj sjednici Vlade na kojoj je predstavljen plan smijenjeni su direktori Hrvatskih voda, HEP-a, Hrvatskih cesta i HŽ-a

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u svoj Program pokretanja investicijskog ciklusa, koji je predstavio na zadnjoj sjednici Vlade, izradio je uglavnom na temelju investicijskih planova javnih poduzeća čiji su čelnici na istoj toj sjednici Vlade smijenjeni!

Tako se od ukupno 1,23 milijarde eura investicija koje bi trebale pokrenuti javna poduzeća i ministarstva u ovoj godini čak 1,03 milijarde odnosi na javna poduzeća. Čačić je od uprava tih tvrtki zatražio programe ulaganja za ovu godinu, i to one koje su sigurne te moguće dodatne investicije, kojih je ukupno još, kad je riječ o javnim tvrtkama, 510 milijuna eura. No ljudi koji su izradili te planove neće ih moći i provoditi, iako su oni glavni adut Čačićeva investicijskog programa. Tako je na sjednici Vlade u četvrtak smijenjena uprava HEP-a na čelu s Leom Begovićem, a koja je Čačiću izradila program investicija te tvrtke vrijedan 280 milijuna kuna.

Smijenjen je i čelnik Hrvatskih voda Jadranko Husarić, koji je Čačiću poslao program investicija te tvrtke od 120 milijuna eura. Hrvatske ceste neće voditi Josip Škorić, kojeg je Čačić prozvao javno da mu nije poslao program investicija, iako je Škorićevih 300 milijuna eura navedeno u tom programu. HŽ bi prema Čačićevu programu trebao sudjelovati u pokretanju ulaganja ove godine sa 130 milijuna eura, a plan za to izradio je Zlatko Rogožar, koji je na sjednici Vlade u četvrtak također smijenjen. Jedino još nije smijenjen šef Hrvatskih autocesta Stjepko Boban, koji je Čačiću poslao plan ulaganja od 200 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 70

VE
velikazmija
13:53 26.02.2012.

alo cenzura zaustavi potrčka -blesimetar prvi put sam ovde i ovo je bio prvi klik kad je potrčko izletio i prvi komentar ok --

KO
kompa
23:55 24.02.2012.

ako se vec titulira prvi drugi treci itd ja bih prvo Opl..ačićku a da lje nek se dogovore

NE
netkonekad
07:45 25.02.2012.

premalo si rekao 300godina prije bi štimalo 1 000 000 toliko godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije