Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neonacisti

Šef njemačke tajne službe Heinz Fromm podnio ostavku

'A demonstrator of the neo-Nazi National Democratic Party (NPD) is seen in front of  flags during a rally to commemorate the 60th anniversary of the surrender of Nazi Germany in Berlin 08 May 2005.
'JOHANNES EISELE'
03.07.2012.
u 22:42

Otkriven je niz propusta tijekom istrage o neonacističkoj ćeliji Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koja je u ubilačkom pohodu usmrtila 10 osoba

Predsjednik njemačke Službe za zaštitu ustavnog poretka Heinz Fromm jučer je podnio ostavku nakon otkrivanja niza propusta tijekom istrage o neonacističkoj ćeliji Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koja je u ubilačkom pohodu usmrtila 10 osoba, piše New York Times.

On je bio 12 godina na čelu Službe za zaštitu ustavnog poretka, a ostavku je podnio zbog NSU koja je na području Njemačke djelovala deset godina i službe ju nisu otkrile.

Presudno je bilo kada je prošli tjedan jedan dužnosnik Ministarstva unutarnjih poslova posvjedočio da je voditelj odjela Frommovog ureda uništio sedam dokumenata s pojedinostima rada NSU-a.

Ključne riječi

Komentara 6

JO
johnxxx
23:01 03.07.2012.

Prije će biti da su ovi bili agenti provokatori da bi se opravdala represija, reduciranje političkih sloboda i slobode govora i opravdalo samo postojanje službe za zaštitu ustavnog poretka. Jednako tako njemačka država štitila je i pripadnike Frakcije Crvene Armije,, koji su dobili smiješno blage kazne.

DZ
dzukaficuka
06:26 04.07.2012.

BND+NSU=NSADAP sta se tu cuditi dobili su DDR sad Ruse Njemce pa ponovo.Kako stvari stoje opet se vrti prica u Itali Fasisti sijede u Parlamentu u Francuskoj isto i u Njemackoj kao i u Zsloveniji.

DO
downunder
08:10 04.07.2012.

Baš me zanima kako bi postupio Čačić da je u ovakvoj situaciji. Koji bi našao alibi za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije