Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za posao

Šef baranjske policijske postaje zbog krađe na uvjetnoj

'08.02.2013., Beli Manastir - Nikola Pajcin, bivsi nacelnik PP Beli Manastir osudjen je, jer je s posla odnio zaplijenjeno posudje. Pajcin vodi sudski spor za povratak na posao. Photo: Marko Mrkonjic/
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
04.10.2013.
u 08:23

Postupak je politički montiran, pravdu ću tražiti na Europskom sudu za ljudska prava, kaže Pajčin koji se želi vratiti na posao

Nikola Pajčin, tadašnji šef baranjske policije, kući je iz skladišta postaje odnio posuđe i torbu s priborom za jelo. Na sudu je poslije rekao kako nije znao da je riječ o zaplijenjenom posuđu koje je trebalo uništiti. Na 14 mjeseci zatvora, ali uvjetno na tri godine osudio ga je 2011. Županijski sud u Osijeku. Vrhovni je sud tu kaznu nedavno smanjio na trinaest mjeseci zatvora, također uvjetno na tri godine. Novi je Kazneni zakon, objasnio je viši sud, povoljniji za optuženika.

Posuđe je odnio koncem 2008. Sastavljen je potom i lažni zapisnik kojim PP Beli Manastir izvještava mjesni Općinski sud da su ti predmeti, vrijedni oko 700 kuna, spaljeni. Anonimno je prijavljen za zlouporabu položaja i ovlasti tek u veljači 2011., a ubrzo je dobio otkaz. Želi se vratiti na posao pa i danas vodi pravnu bitku. Nezakonito je, tvrdi, otpušten jer je već prije pokretanja disciplinskog postupka nastupila zastara. Bile su, navodi, prošle dvije godine od odnošenja posuđa.

– Postupak je politički montiran. Iako sam branitelj, za većinu sam ljudi gost u ovoj državi. Pravdu ću potražiti na Ustavnom sudu i Europskom sudu za ljudska prava – kratko poručuje.

MUP je pak stava da se ne radi o povredi propisa jednokratnom radnjom, nego je "kontinuirano zabranjeno ponašanje završilo tek kada mu oduzeti sporni predmeti". U tom slučaju, smatraju oni, zastara nastupa dvije godine nakon što mu je posuđe oduzeto. Na odluku Disciplinskog suda MUP-a o otkazu Pajčin je 2011. podnio tužbu Upravnom sudu u Zagrebu. Tužba je prihvaćena, Upravni je sud poništio rješenje MUP-a ističući da se ne može prihvatiti teza o produljenom djelu. No drugostupanjski disciplinski sud MUP-a donosi novo rješenje kojim potvrđuje otkaz. Pajčin ponovno podnosi tužbu Upravnom sudu.

Posuđe i pribor za jelo bit će uništeni. Dočekala ih je tako ona sudbina koju su izbjegli kada ih je bivši načelnik donio u svoju kuhinju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije