Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sedma žrtva svinjske gripe preminula u požeškoj bolnici

gripa
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.11.2009.
u 10:34

U požeškoj bolnici od virusa pandemijske gripe H1N1 do sada se liječilo 11 pacijenata. Šest ih je otpušteno iz bolnice, a trenutačno ih je još četvero na liječenju.

POŽEGA - U Općoj županijskoj bolnici Požega jučer poslijepodne od virusa gripe H1N1 umro je 41-godišnji muškarac, potvrdila je dr. Dinka Nakić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Daliboru Radovanoviću iz sela Juguplije nedaleko od Požege.

U bolnicu je zaprimljen prošle subote, a od ponedjeljka je bio na respiratoru.

Od njegovih radnih kolega doznali smo da je Dalibor, inače po struci vodoinstalater, prve simptome osjetio tjedan dana prije nego što je završio u bolnici. Žalio se na jaki kašalj, ali mu je uzrok vidio u pušenju. Pretprošlog utorka ipak se javio u hitnu službu u Vinkovcima gdje je bio na terenskom radu, ali od liječnika je dobio preporuku da pije čaj i uzima septolete, kažu njegovi radni kolege.

Idući se dan opet javio u hitnu službu kada je dobio preporuku da uzima i neki lijek. Nakon što se u četvrtak vratio s terenskog rada, u petak je otišao liječniku opće prakse, ali je zbog velike gužve odustao te se na hitnu javio tek u subotu nakon čega je odmah prebačen u požešku bolnicu u već dosta teškom stanju. Koliko je poznato, Dalibor nije bolovao ni od kakve kronične bolesti.

U tvrtki Metalija-servis ističu da se radilo o jednom od najboljih vodoinstalatera u požeškom kraju koji je prije svega bio izuzetno kvalitetan čovjek. Iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece.

U požeškoj bolnici, kaže ravnatelj dr. Željko Glavić, od virusa gripe H1N1 do sada se liječilo 11 pacijenata. Šest ih je otpušteno iz bolnice, a trenutačno ih je još četvero na liječenju. Nitko nema teže simptome.

Ključne riječi

Komentara 13

CI
cicibela
13:28 20.11.2009.

Kad će napokon naše Ministarstvo zdravstva, a i mediji, objaviti činjenicu da osim H1N1 virusa u populaciji kruži i plućna kuga (španjolka) koja je 1918. pokosila 20 milijuna ljudi? Simptomi su u početku slični, ali je ova druga fatalna. Pogledati što se događa u Ukrajini. O Ukrajinskim slučajevima se ništa ne govori. Čak je i WHO objavila da je virus H1N1 mutirao (RBD D225G) Dakle, cjepivo protiv svinjske gripe, ma kako bilo ispravno, više ne pomaže. Naši nojevi u politici, misle da će glava u pijesku riješiti problem.

DO
doktorica
14:23 20.11.2009.

Komplikacije se liječe antibioticima a ne septoletama ,fama da antibiotici ne djeluju se ne odnosi na upalu pluća osobito kod ugroženih skupina i kroničara.Inače je bilo dosta povika na neracionalno trošenje antibiotika(osobito sa strane HZZO-a)pa se sad ponekad ne dajuu i kad se moraju dati.

OF
odd_fellow
14:09 20.11.2009.

asdsdsads

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije