Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u hrvatskoj
Povratak na članak

Sedam žena u RH je zanijelo nakon odmrzavanja jajne stanice

Preliminarni rezultati “umjetne oplodnje” u Hrvatskoj po novom zakonu bit će službeno objavljeni na skorašnjem Kongresu o medicinskoj oplodnji.

Komentari 16

PO
pop72
18:12 05.05.2010.

lijepa naša U kojoj i kakvoj to državi živi ovaj nosonja sa slike u ss-državi u državi žena i muževa zamoraca. Koliko košta jedna stimulacija državu poznato i nepotrebno komentirati koliko patnje i boli pretrpi žena kod punkcije nakon stimulacijee i dobije 20 jajnih stanica, tri oplode jedan embrij vrate, dva bace, od 17 preostalih jajnih stanica sedam zamrznu ostale bace kao i dva embrija, kod odmrzavanja preživi jedna jajna stanica, nažalost trudnoće nije bilo. Ovakav zakon može donijeti samo sam sotona ili njegovi vjerne sluge, jer je Jahve rekao plodite se i množite no nije rekao kako i da se nesmijemo liječiti. Ima jedna braće s istoka \"srbija protiv celog sveta\" trebalo bi ispitati poreklo milimajmunovića ministra, čitav svijet kaže da se zamrzavaju zameci a ne jajne stanice radi bolje uspješnosti i manje štetnosti po zdravlje budućih majki i očeva. Danas radi njegova zakona neke žene već odlaze na kirurške zahvate na jajnicima i maternici a to znači da su one milimajmunovićevi zamorci. Samo u fašističkim zemljama i rasističkim sustavima postoje pokusi na ljudima kao zamorcima, kada su nacisti donosili svoje zakone za mučenje znali su da sebe i svoje članove obitelji neće mučiti i nanjima vršiti pokuse pa tako i milinović vrši nasilje pokuse diskriminaciju i zlostavljanje na nama a ne na sebi i svojoj djeci i svojih političkih istomišljenika no jednog dana morati će položiti račune nerodu i bogu i biti će ih sram njih i njihovo potomstvo morati će se sramiti dok bude postojalo.

VL
14
14words
10:29 05.05.2010.

Zašto bi ubijali ljude tj zametke zbog nekoga tko je godinama razmšljao o tko zna čemu i onda pod stare dane odlučio imati djecu. Zašto se čuje samo glas Rode koje predstavljaju zanemariv broj hrvatskih obitelji,zašto se ne čuje glas udruge grozd??

VL
MK
mala_kap
10:24 05.05.2010.

čak sedam trudnica! A u isto vrijeme bilo jedno 50 trudnica iz zamrznutih zametaka otprije zakona po koje se ljudi još vraćaju. Kakav fenomenalan uspjeh, 7 trudnica u skoro godinu dana. Fuj ministre, riga mi se od tolike tvrdoće!

VL
Avatar Grunf
Grunf
10:25 05.05.2010.

dobro da nije uzeo uzorak kod jednog ginekologa primarne zdrastvene zaštite na uzorku od 23 pacjenta

VL
ZD
Zdravek
11:03 05.05.2010.

izgleda da i u ginekologiji primjenjuju praksu koja se naveliko prijenjuje u industriji zasto napraviti proizvod koji se nece pokvariti, kad je bolje napraviti proizvod koji ce se svako malo morat mjenjat (zarada) zasto dozvolit postupak koji ce povecat ucinkovitost,t, kad se moze dozvolit postupak koji ce osigurat redovito ponavljanje postupka (zarada?)

VL
OB
-obrisani-
11:04 05.05.2010.

14words, O udruzi Grozd ne možeš ništa čuti u \"hrvatskim\" medijima jer je jugoJosipović u svoj savjet uzeo ove alapače iz udruge Roda, Grozd je pod embargom. pozdrav vaš zmijicamala

VL
TO
Tonci
11:29 05.05.2010.

Tipična seljačina od ministra. Mi moramo iči kod psihijatra da vidi jesmo li sposobni ( psihički i pravno) da imamo dijete, a jel on išao kod psihijatra da vidi jel on sposoban da bude ministar i da nosi tako važne odluke. Tko pita onu sa šesnaest godina što ostane trudna jel ona spremna za to ili nije. Idemo u Sloveniju.

VL
TU
tuzna
11:29 05.05.2010.

Pa bili su i iz Grozda kod Josipovića neki dan. Budući da se oni tek usput bave ovom problematikom, jer uopće nisu pacijenti, ne vidim razloga da ih se zove, a i pokazalo se da su potpuno neinformirani, ne razlikuju osnovne pojmove iz ove problematike i što se ove problematike tiče, u totalnom su neskladu s moralno-etičkim sustavom razvijene demokratske Evrope.

VL
TU
tuzna
11:30 05.05.2010.

Idemo u Sloveniju!

VL
NI
nikola1975
11:35 05.05.2010.

Za sve one koji se smiju ovom rezultatu podsjećam da su zagovornici starog načina tvrdili da je OPLODNJA ZAMRZNUTE JAJNE STANICE NEMOGUĆA. Sad se smiju ovom rezultatu. Gospodo draga meni i mojoj suprugi je u poliklinici IVF doktorica tvrdila da ne postoji način na koji se može dozirati koliko će ženino tjelo otpustiti jajnih stanica. Na Vuk Vrhovcu su nam sve detaljno objasnili i mi smo se odlučili na način kojim ne riskiramo da zamrzavamo zametke. Svi govore o pravima roditelja. Što je s pravima nerođene djece. Da li i oni imaju prava. Da li im dajemo osnovno ljudsko pravo a to je pravo na život. Uostalom oni koji imaju novaca se i ovako i onako odluče otići van Hrvatske (valjda je to moderno). Novi zakon je donjeo olakšanje onim parovima koji nemaju novce jer je sada 6 pokušaja na trošak HZMO-a

VL
OB
-obrisani-
12:11 05.05.2010.

Nikola1975- nisi dobro upučen. Da sada imaš pravo na 6 pokušaja, a prije si imao pravo na 3 IVF postupka. Stoga budi jako oprezan. Ako te doktor bude slao na 3 AIH postupka ( a obićno to tako ide) prije IVF to ti se sada računa kao iskorišteni postupak . AIH nije invazivan postupak, ne košta cca 1500 kn. E sada ako ideš na 6 AIH postupaka to državu košta cca 10000kn, i ti si svoja prava iskoristio. A jedan IVF košta cca 20 000 kn. Do sada si imao pravo ići na AIH koliko god si htjeo puta. Vidiš li trik ?

VL
OB
-obrisani-
12:11 05.05.2010.

Ukratko više nema besplatnij AIH postupaka (inseminacija)

VL
OB
-obrisani-
12:17 05.05.2010.

Objašnjenje zašto je postupak uspješnosti skoro pa jednak: Hrvatske bolnice parove koji imaju manje šanse za uspjeh šalju u Sloveniju kako ne bi gubili vrijeme u Hrvatskoj. E sada to znači da se u Hrvatskim bolnicama ostaju ljećiti samo parovi koji imaju veće šanse za uspjeh ( sve u redu sa jajnicima, redovite ovulacije, nema potrebe za puncijom testisa, hormonalna slika ujednačena, pacijentica mlađe). Dakle tip pacijenata u Hrvatskoj je promjenjen. Kritičniji slučajevi više se ne rješavaju ovdje, jer nemaju vremena za mrcvarenje.

VL
OB
-obrisani-
12:45 05.05.2010.

Bate zivot, to je ministar?!? Pa daj gledaj koja je to faca s placa...i jos se radi vaznim, hehehe! Ne, salu na stranu, svatko zgleda kak zgleda pa tak i on ali po meni on nema neke osnovne karakteristike da bi bio ministar...pogotovo ne moralne!

VL
OB
Obicancovjek
13:48 05.05.2010.

Kada napraviš neki proizvod kao što je medicinska oprema za zamrzavanje jajnih stanica,uložiš u to masu novaca i poslije od toga imaš malu korist tj.nema prodaje koga zoveš-onoga tko če to kupiti ali da bi to kupio mora napraviti zakon kojim če ozakoniti tj moralno prikazatii kao poziitivno a toj je naš ministar M. E sada ako uz tebe stoji katolička crkva koja gura tvoju stranku naprijed ,proizvođači opreme za zamrzavanje jajnih stanica,i inozemne poliklinike za lječenje IVF koje samo čekaju da imaju veči broj pacijenata onda se zna koliko je sati. Da malo pojednostavim ministar je donio taj zakon (jer svi su bili protiv njega i oporba pa čak i njegov kolega ministar koji je bio na postupku IVF i ima dijete ) samo da bi pokupio mito od proizvođača jer to nitko nije htio kupovati(jako mala uspješnost postupaka i vrlo velika bolnost pacijentica a i psihička depresija partnera) Drugi mito je taj koji je pokupio od Katoličke crkve koja kaže da život počinje oplodnjom. Nije tačno život je počeo prije više miliona godina a mi smo samo jedna mala karika u tom lancu sviđalo se nama ili ne. Osim toga to njima smeta jer Biblija kaže da je samo samo st.Marija začela bezgrešno a ovim se sva ta djeca tj njihove majke bacaju u isti koš.Dakle narušava se integritet i učenje Novog Zavijeta. Treči mito koji je pokupio je taj da su mu platile inozemne klinike da pošalje pacijente njima. Ako su mu platile samo deset posto po pacijentu vi se mislite koja je to lova. Normalno svemu tome treba pridodati da dio love ide u džep ravnateljima klinika. Njemu leži to da je ginekolog no nije nikad rekao koliko je trudnoča morao prekinuti zbog ženine volje i koliko ih je morao prekinuti zbog bolesti tj. anomalije ploda. Da ne govorim napamet mogu samo reči da moja mala IVF ljubav od 3,5 god sada ljepo spava te da sam našao par minuta vremena da se javim.Samo nije mi jasno kako da njoj objasnim da nema brata ili seku i da neče nikad moč u niti jednu crkvu bez da je netko gleda kao vješticu. Usput zahvaljujem se cjelokupnom timu dr.Lučija

VL
AU
autoritet
10:19 05.05.2010.

dajte ministre, prije nego se hvalite okolo popričaje s JEDNOM ženom koja je prošla (bolne) torture jer se zameci ne mogu zamrzavati .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.