Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 GODINE MANJE

Sedam godina zatvora za Noriegu

odvjetnik
AFP
07.07.2010.
u 16:53

Bivši panamski diktator, danas djelomično paralizirani 76-godišnjak, nakon 20 godina zatvora u SAD-u trebao bi robijati još sedam godina u Francuskoj; njegovi odvjetnici najavili su žalbu na presudu.

Nova presuda Manuelu Noriegi lakša je od prethodne, kada je u odsutnosti na pariškom sudu osuđen na deset godina zatvora zbog pranja kokainskog novca kupnjom nekretnina u Francuskoj osamdesetih godina, ali je uz zatvorsku kaznu u obnovljenom postupku sud donio i odluku o zapljeni 2,3 milijuna eura s Norieginih bankovnih računa u Francuskoj koji su dosad bili zamrznuti.

Odvjetnici bivšega panamskog generala, koji je nakon odslužene kazne u Floridi proveo još 32 mjeseca u zatvoru boreći se protiv odluke o izručenju Francuskoj, nazvali su suđenje Noriegi "političkim procesom" zbog kojeg će starac oronula zdravlja umrijeti iza rešetaka te najavili žalbu koju moraju podnijeti u roku od deset dana. No čak i da nije osuđen na nikakvu kaznu, Noriega bi samo skočio "iz lonca u vatru"; bio bi izručen Panami, gdje ga čeka suđenje po još težim optužbama za mučenja i ubojstva političkih protivnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije