Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strategija

SDP se nada da će mu DORH i USKOK pomoći u rušenju vlade

\'unutrasnja......zagreb.......29.04.2007 iblerov trg ... sdp ... milanovic snimio:Dalibor Urukalovic\'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.12.2010.
u 23:00

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je da i političke stranke trebaju odgovarati za počinjena kaznena djela

Vlada je napokon rekonstruirana. I što sad? Kada je oporba posrijedi, SDP-ova strategija za rušenje HDZ-ove vlade s vlasti nije sasvim jasna.

Fijasko u listopadu

Iako su se pojavile informacije da esdepeovci žele nakon saborske stanke zatražiti glasovanje o nepovjerenju Vladi, iz razgovora s njihovim zastupnicima moglo se razabrati da se od toga ne da neće biti ništa, nego i da se oni sami među sobom ne mogu dogovoriti imaju li prava na takvo što.

Još se, naime, sjećamo prepucavanja s kraja listopada kada se, također na zahtjev SDP-a, punih 15 sati raspravljalo o nepovjerenju premijerki Jadranki Kosor. A prema Poslovniku Sabora, između dva izglasavanja povjerenja Vladi treba proći najmanje šest mjeseci.

Neki esdepeovci vjeruju da je moguće ponoviti izglasavanje o nepovjerenju Vladi jer su prije dva mjeseca tražili izglasavanje nepovjerenja premijerki, a ne Vladi. No ima i onih koji misle da takvo tumačenje nema temelja. Ipak, svi tvrde kako do toga neće doći, što i ne začuđuje s obzirom na to da je poznato kako su partneri SDP-a iz Kukuriku koalicije – HNS-HSU i IDS – bili ljutiti na Milanovića, šefa SDP-a kada je i potkraj listopada odlučio u Saboru provesti raspravu o povjerenju.

Barišić, Sanader...

Jer znali su da je rušenje većine utopija. Očito je da je SDP zauzeo strategiju čekanja i ufanja u glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i istražitelje USKOK-a. Nadaju se, naime, da bi Mladen Bajić, nakon istrage koja je otvorena nad rizničarom HDZ-a Mladenom Barišićem, te nakon što je bivši premijer završio u pritvoru mogao istragu otvoriti protiv još nekih ključnih HDZ-ovih igrača. Ali čak i protiv samog HDZ-a! Podsjetimo, prekjučer je u Saboru za rasprave o novim članovima Vlade Milanović citirao odredbu Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela poručivši da i političke stranke snose teret moralne, političke, ali i kaznene odgovornosti.

Ključne riječi

Komentara 67

OB
-obrisani-
23:11 30.12.2010.

Tko o čemu, SDP-ejci o VLASTI i poštenYU, a ništa o programu suradnje sa vladom oko rješavanja gorućih pitanja - ne, o tom po tom, prvo je VLAST.

OB
-obrisani-
01:59 31.12.2010.

Niškoristi, se skup.

OB
-obrisani-
12:14 02.01.2011.

Uštrojeni kokot, kopun-kukurikavac bi skup s belim brojlerom od Hrvatske brzo napravil kokošinjac. Samo se nadam da narod nema kokošju pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije