Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetna oplodnja

SDP: Milinović je kauboj i pravo je vrijeme da odjuri u suton

Darko Milinović
Marko Lukunić
20.05.2010.
u 12:32

Milinović je imao tri prezentacije. Jednu za struku, na kojoj je jasno rečeno da je broj trudnoća manji za 93 nakon uvođenja Zakona o umjetnoj oplodnji, a druge dvije za Hinu i novinare..

"Kada je bio mali, Milinović je želio biti kauboj. Mi mu zbog toga poručujemo da pravi kauboj zna kada je pravo vrijeme da odjuri u suton." Savjet je to koji su ministru zdravstva Darku Milinoviću dali SDP-ovci Milanka Opačić i  Mirando Mrsić na svojoj današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj nakon jučerašnjeg saborskog aktualnog prijepodneva na kojem su ih, kako kažu, iznervirale Milinovićeve laži. Posebice one vezane uz broj trudnoća do kojih je došlo medicinski potpomognutom oplodnjom.

- Milinović je imao tri prezentacije. Jednu za struku, na kojoj je jasno rečeno da je broj trudnoća manji za 93 nakon uvođenja Zakona o umjetnoj oplodnji, a druge dvije za Hinu i novinare, na kojima je izvrnuo podatke kako bi izgledalo da je zakon donio više rođene djece - istaknula je Opačić. Pita se i zbog čega ministar sada razmatra mogućnost da se dopusti oplođivanje više jajnih stanica i zamrzavanje zametaka ako je taj njegov zakon tako dobar.

- Zapravo se cijela ta ministrova reforma koja traje veo već godinu i pol može nazvati "hoću-neću reforma". Prvo je donio Zakon o pušenju pa ga promijenio, pa je rekao da se neće cijepiti protiv svinjske gripe pa se na kraju cijepio, pa je zatvorio rodilišta u Sinju, Makarskoj i Imotskom, pa kada je vidio da je taknuo i u tradiciju i Sinjsku alku naglo se predomislio - nabrajao je Mrsić oko čega se sve neodlučni ministar nećkao.

I s najavom spajanja bolnica SDP-ovci se ne slažu i tu mjeru nazivaju tek kozmetikom i demagogijom s kojom se neće uštedjeti 13,5 milijuna kuna nego samo 852 tisuće kuna.

- A samo na cjepivu za virus H1N1 potrošeno je 15 milijuna kuna - zaključio je Mrsić.

Komentara 27

KA
kasuv
10:39 21.05.2010.

oporbo netjerajte pokvarenu politiku preko ozbiljnih stvari,kad vidim ove zategnute u našminkane pedesetgodišnje babuskare u saboru povrača mi sei pitam se zasto mi vas placamo gdje su vam timovi da rijesite privredu ove zemlje, da se spustit na zemlju da prihatite uvjete u kojime zive i svi mnogo znacajniji ljudi za ovu zemlju,ukinite svoje priviligije mitovine do9bivanje plača nakon odlaska sa funkcije itd,itd

YO
yohana
17:12 21.05.2010.

neumoran je SDP kada treba lajati i napadati.a sto oni rade u saboru?zasto su oni placeni?meni se cini da se stalno guraju i hoce samo vlast,a onda nek se hrvatska crveni ,pa sto bude da bude.jos nista dobrih prijedloga od njih nisam procitala.zasto nerade na tome nego gube vrijeme ko babe ispijajuci kave i kudeci sve zivo oko njih.

BO
bodlja28
09:18 21.05.2010.

u svim ovim komentarima tijekom tjedana promišljnja o (bez)korisnosti Zakona o medicinskoj oplodnji, nisam naišla ni na jedan bilo članak bilo komentar o djeci koja već JESU rođena i ŽIVE u sustavu domova za nezbrinutu djecu. Želja za biološki svojim potomstvom genetski je uvjetovana (očuvanje vrste i sl.), želja i volja da se pruži ljubav, toplina i dom djetetu koje to nema ili je izgubilo najveća je i najplemenitija stvar koju čovjek za života može učiniti. Ovo govorim iz perspektive osobe koju u budućnosti čeka neki oblik medicinske intervencije za povećanje plodnosti, koji me nimalo ne opterećuje pošto ću dijete imati i jednako voljeti rodila ga ili posvojila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije