Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 204
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLETAEV OTKRIVA
Povratak na članak

Sberbank razmatra prodaju 1,1 mlrd eura dugova Agrokora: 'U razgovoru smo s kupcima'

Precizniji podaci o Agrokorovom dugu očekuju se do kraja lipnja, jer svi kreditori, uključujući i banke i dobavljače, moraju do 10. lipnja podnijeti svoje zahtjeve.

Komentari 20

DO
dobarsavjet
08:45 26.04.2017.

Rupa bez dna, spašava ju super Plenki preko leđa građana.

VL
AN
anticenzura
08:31 26.04.2017.

Sa HDZ-evcima svi zavrse na sudu za svoje novce. Jucer su pozvali Svicarsku Predsjednicu da joj gospodarstvenici dodju ulagati u Hrvatsku, ali im je zena odmah podcrtala da drzava mora biti pravna i uredna i da mora imati strucne kadrove s kim ce gospodarstvenici razgovarati o poslu - da ne bi gubili vrijeme s njima i svoj kapital u neurednoj drzavi. Kako im je tocno pogodila u slabu tocku da nemaju strucnjaka i pravnu drzavu. Oni uvoze strucnjake za staviti na mjesto Agrokor, ne znaju dvije trzisne jednadzbe, mala zemljica od 4 miliona stanovnika. Kako bi se oni snasli u Americi, Rusiji, Kini i ostalim zemljama sa stotinama miliona stanovnika? Pa to je jedna mjesna zajednica New Yorka, Moskve, Londona, a oni u go**** do guse? Kako njih nije sramota biti tako nazadni i imati tako neurednu drzavu u XXI stoljecu u srcu Europe?

VL
Avatar debela koli
debela koli
08:04 26.04.2017.

Gospoja će to riješiti.

VL
SX
sudbina x
08:02 26.04.2017.

Rusi će dug sigurno prodati srbima. Jedino oni imaju dovoljno novaca...!

VL
LI
liskovaca
09:42 26.04.2017.

neka! Isto prolazi 330.000 građana ove zemlje! Dug će prodati za deset puta manju cijenu a ovi će potraživati puni iznos! Pa na to kamate na kamatu......

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:37 26.04.2017.

Radi se o odnosu toplo-hladno. Jer iako je Sberbank državna ruska banka i podložna utjecaju državne ruske politike, mora razmišljati i o kapitalu i očuvanju kapitala. Dva su smjera, pretvoriti dugove u vlasništvo nad hrvatskim organizacijama i prodati ih zainteresiranima ili izaći iz tog posla kompletno.Prvi smjer je u skladu s ruskom državnom politikom gdje će ruski vlasnici barem dijelom postati i vlasnici pojedinih Agrokorovih dijelova. Međutim, Sberbank nije zadovoljan s utjecajem hrvatske politike i nemogućnosti stvarnog i istinitog uvida u poslovanje i stanje Agrokora, zatim nisu predvidljive buduće intervencije Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH u aferi Todorić kao i mogući pritisci u smjeru proturuskog djelovanja trećih velikih država. Drugi smjer je prodati dugove odmah, ali iz istih razloga kupci dugova obitelji Todorić nisu sigurni hoće li sve na kraju biti dobitno. Dobra strana je što su pojedini dijelovi Agrokora dugoročno uz prekidanje izvlačenja novca i stručno vodstvo svakako profitabilni. Ali u nesigurnoj situaciji gdje se nakon svih zakonskih rokova ne zna niti bilanca Agrokora za 2016. godinu, niti informativno za prvi kvartal 2017. to je teško. Osjeća se i da država izgleda intervenira ne u svrhu zaštite hrvatskih poduzetnika i uposdlenika već u svrhu zaštite mogućeg otkrivanja političke i financijske povezanosti obitelji Todorić s političkim faktorima pa se gubi povjerenje, dok da je ostao Alvarez III kojeg je dovela Sberbanka sve bi bilo nešto sigurnije i brže. Ne treba se zavaravati s kreditom "domaćih" banaka, to i tako nije bio poslovni već politički kredit koji je već potrošen. A polako i Vlada Republike Hrvatske vidi da u očima javnosti državna intervencija nije u potpunosti prihvaćena pogotovo kada je novo vodstvo prestalo sa suradnjom s dijelom svojih nezadovoljnih dužnika i krenulo tražiti nove dobavljače. I medijska podrška kako budu pojedinosti izlazile bit će manja što u situaciji dugoročno profitabilnih dijelova Agrokora koji sporo vrte novac nije dobro, jer vrijeme curi. S Rusijom bi trebalo izravno pregovarati, ali to političke opcije ne dozvoljavaju. I krug je zatvoren, Sveti Ante ima problema a i mi svi.

VL
NE
nemanatrag
07:32 26.04.2017.

Frljić je još veći nacionalni problem...

VL
PV
prcko.vitamincic
09:56 26.04.2017.

I tako je otišla Slavonija bez ispaljenog metka Srbima i Rusima u ruke, svaka čast braćo Rvati. Samo tako nastavite i uskoro neće biti ništa od Lijepe naše.

VL
EM
emerikemerikson
10:02 26.04.2017.

Tvrtka će promijeniti vlasnika i više iz nje neće moći krasti nitko iz Hrvatske ali zato pokradeno iz Hrvatske nikad neće biti vraćeno u tvrtke koje su dio lanca povezanih s Todorićevim Agrokorom . Banke će se sigurno naplatiti kroz vlasništvo svih tih tvrtki ,a oni će po novim standardima morati pristati na konkurenciju koja vlada u okruženju. Dakle masa tih tvrtki će izbaciti političare iz svojih nadzornih odbora čega se i boji politika jer nema kuda s svojim beskorisnim uhljebama . Trebamo li zbog toga plakati ?

VL
DU
Deleted user
14:38 26.04.2017.

Sad kad na Markov trg dođe Muuuris sa bejzblskom palicom istjerivat dug...buju bežali i drašek i njonjo i tuti quanti kompanija...

VL
MU
Mukowsky
07:38 26.04.2017.

Odmah kupiti!!!!

VL
DU
Deleted user
11:25 26.04.2017.

Nista vi ne znate.... zar vam na Badnjak nisu obecali INU? Ovdje se radi o politikanstvu koje ce Hrvati vrlo skupo platiti. Na kraju vjerojatno zivotima sad placaju sudbinom.

VL
DU
Deleted user
09:59 26.04.2017.

Recite vi meni treba li uvesti smrtnu kaznu? Ja to be znam ali znam da nesto treba poduzeti.

VL
Avatar baracuda
baracuda
10:14 26.04.2017.

Plenković je upravo zato i došao. On i Dališ će kupovati zajmove, a mi ćemo vračati. Stara prića.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.