Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRZANJE PROMETA

HAC povećava brzine: Idućih 10 dana vozit će se brže na ovim dionicama autoceste

Rijeka: Izlazni krak rije?ke obilaznice na ?voru Orehovica završen, ali nije pušten u promet
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
06.03.2024.
u 11:35

Povećanje brzine će omogućiti bolji prometni tok, poručuju iz Hrvatskog autokluba

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u srijedu da će se u sljedećih 10 dana povećati brzina vožnje vozila za najmanje 10 km/h na određenim dijelovima autoceste A7 od čvora Orehovica do čvora Učka, te na autocesti A6 od čvora Čavle do čvora Orehovica.

Riječka obilaznica, druga po prometu u Hrvatskoj nakon zagrebačke obilaznice, zajedno s dijelom autoceste A6 od čvora Čavle do čvora Orehovica, ključna su prometna ruta za svakodnevne migracije u području Rijeke te su oba dijela cestovne mreže pod velikim prometnim opterećenjem.

HAC je istaknuo kako su kroz planiranje projektnih rješenja tražili metode za poboljšanje protoka vozila na spomenutim dijelovima ceste.

POVEZANI ČLANCI:

Zaključak rješenja bio je izmjena postojećih ograničenja brzine unatoč određenim cestovnim uvjetima koji su do sada zahtijevali niže ograničenje brzine. Neki od tih uvjeta uključuju visoku razinu prometnog opterećenja, kompleksnost trase uz urbanizirana područja, složenost terena te nedostatak prostora, što rezultira kompleksnim prometno-tehničkim elementima. To se posebno odnosi na brojne i bliske tunele te nedostatak zaustavne trake na određenim dijelovima spomenutih dionica.

"Iako zbog kompleksnosti terena i objekata na trasi nije bilo moguće postići značajno veće brzine, ovo povećanje omogućit će se bolju harmonizaciju prometnog toka bez negativnog utjecaja na sigurnost prometa", poručio je Hrvatski autoklub.

FOTOGALERIJA/VIDEO Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

Rijeka: Izlazni krak rije?ke obilaznice na ?voru Orehovica završen, ali nije pušten u promet
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije