Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtke koje su dulje u Rusiji bez problema
Povratak na članak

Savjet Hrvatima: Dok traju sankcije, preselite dio proizvodnje u Rusiju

Tvrtke koje dulje posluju u Rusiji nisu imale problema, ali misle da bi i politika mudrije trebala pristupiti gradnji odnosa s Rusijom

Komentari 27

DA
daliboris
14:46 06.09.2016.

Ovi mediji prije 3 mjeseca imali kampanju protiv Karamarka, na nos mu nabijali da je rusofil, ruse proglašavali neprijateljima, sad pak ti isti mediji imaju neku novu priču o rusima. Naši mediji su izgubljeni kao i njihov šef Muljanović.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
16:04 06.09.2016.

Samo gledajte što Srbi rade,nisam njihov simpatizer ali u ekonomiji (privlačenju stranih ulagača) tu im nema premca.Sada he Indija(!!!)otvorila tvornicu tijestenine sa 500 radnika,a naša Slavonija izumire!!! Be samo to.Aviokompanija (Arapi),čelik (Kina),mesna industrija (Njemačka),autoindustrija (Italij)... mi spavamo na lovirikama i svađamo se,ako ne sa susjedima onda sa samim sobom.Na duge staze nećemo dugo izdržati.🚨

VL
MA
mariopermp1981
14:58 06.09.2016.

Neka nami nasi rusa. Nami su naj gori nasi komunisti atejisti.

VL
OV
Ovozemaljski
15:02 06.09.2016.

Mi bi trebali dio proizvodnje preseliti u Rusiju? Prozvodnju cega? Birokracije, korupcije, bolovanja, proizvodnju nejasnih zakona, proizvodnju plandovanja i ljencarenja... Kakav pompozni naslov, a ni kruh ne proizvodimo, vec uvozimo vise od 90%.

VL
AN
Andrej50
15:14 06.09.2016.

Nikakva novost. Pa Italija i Njemačka su to već uradile sa svojim tvornicama

VL
HE
hellen3353
14:50 06.09.2016.

Potpuno stojim iza Mesiceve i Vrdovljakove izjave!

VL
HE
hellen3353
15:00 06.09.2016.

Ako matematika kaze zbrajanjem i oduzimanjem ispod jedinstvene crte da, imali smo koristi od Rusije, i imat cemo, zasto ne? Sve je stvar matematike, uzimajuci u obzir i postivajuci sve sudionike prvenstva u proizvodnji i stvaranju. Ni jedna strana nesmije biti ostecena ni zakinuta!

VL
MO
mobitel20
15:28 06.09.2016.

Perfidna proruska, ustvari , vise antinato propaganda ! Svijet se je uvijek dijelio na blokove , saveze, tako je i sada. Najveca podvala su nekakve utopisticke price, "mi cemo biti dobri sa svima", itd...Pa naravno da cemo biti dobri saa svima ! Nemam nista protiv Rusa kao takvih, stovise, cijenim njihov doprinos kulturi i jos nekim podrucjima, ali to nema nikakve veze s cinjenicom da smo mi tamo gdje trebamo biti: unutar zapadnoeuropsko-atlantskog kruga ! Sve ove pricice guraju jugonqcionalisti koji ne mogu provariti notornu cinjenicu da je kulturolosko-povijesna granica posred "njihovog regiona" pa mantraju o "neutralnosti" itd a prodajuci klasicnu demagogiju i utopije poput onoga sto pokusava Srbija. Nitko sa Zapada nije kriv sto Rusija ne dopusta slobodnu volju Ukrajinaca, pa je okupirala Krim, te dodatno stvorila SAO Krajinu Donbas ! I neki traze od Hrvatske da zatvorimo oci pred klasicnom kopijom velikosrpske strategije iz 90-tih !? Zna se tko to radi...a neka posluju s kim god mogu u sukladnosti sa stavovima zapadnog svijeta. Jer uprkos ovoj propagandi, jasno brojevi govore: vise od 96% nasih poslova i prije sankcija bilo je izvan proruske zone. Pozz.

VL
ST
Startrack
15:41 06.09.2016.

Nit Hrvatska ista proizvodi a nit Rusi znaju odrzavat ikakvu proizvodnju. Tako fantasy world.

VL
DE
Deks
15:42 06.09.2016.

Smešno je bilo slušati kada su uvedene sankcije na Plodovima zemlje jednog proizvođača mandarina koji je kmečao zbog tih sankcija istovremeno priznavši da prethodne godine nije ništa izvezao u Rusiju iako tada nisu bile sankcije!? Pa zbog čega onda kuka ako sam priznaje da Rusija nije bila značajan deo njegovog tržišta? Rusko tržište je veliko ali se ne može uporediti sa višestruko većim tržištem EU a mnogi bi iz petnih žila da nas uvjere kako je to jednako vrijedno ili čak i jače tržište od europskoga. Takođe ekonomski potencijali Rusije su veliki zbog ogromnih resursa. Potencijalno Rusija bi mogla da proizvede hrane koja bi mogla preplaviti tržište EU što ne znam koliko bi bila dobra ideja za evropske zemlje. Spominje se u tekstu direktno investiranje u Rusiju izgradnjom fabrika, pa zar to nije kršenje sankcija uvedenih od strane EU?

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:10 06.09.2016.

Pa zar neće sankcije pojačati rusku ekonomiju?

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
15:43 06.09.2016.

S Rusijom? Pa nije ni zlikovac Tito htio s rusima, a sad bi mi Hrvati trebali ufino pod njihovu čizmu.. Nek seli tamo komu paše..

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
14:40 06.09.2016.

eh, sad... da se i pokrstimo još?

VL
BL
bellator luminis
14:42 06.09.2016.

Koje proizvodnje??

VL
DU
Deleted user
15:33 06.09.2016.

Srbija je za pola godine u Rusiju izvezla robe u vrednosti oko 450 miliona dolara. Deficit je pak velik, zbog uvoza gasa. Potencijal za izvoz je mnogo veci ali se ispostavilo da nema dovoljnih kolicina. Da je pameti, nasli bi vec nacin da Hrvatska spoji ponudu sa Srbijom i da zajedno izadju na trziste Rusije, da bi nam svima bilo bolje. Isto vazi i za firme koje ne mogu da dobiju poslove na tenderima jer pojedinacni kapacitet nije dovoljan. Jesu sankcije ali kad moze Fiat iz Srbije da ide u Evroazijsku uniju, ima nacina i za drugo. Ali politicari se radije svadjaju nego da se bar sklone u puste privrednike da rade. Posledica svega je da cemo na kraju zavrsiti kao uvoznici ili radna snaga u tudjim firmama. Tako nam i treba.

VL
Avatar Matija22
Matija22
15:00 06.09.2016.

gotovi su od sankcija,još malo će se vratit oteti Krim Ukrajni kad ode diktator putin

VL
DU
Deleted user
15:05 06.09.2016.

slovenci su pokazali koliko kosta ugoscavanje putina-gubitak piranske vale!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.