Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smilovao se

Saudijski kralj poništio kaznu bičevanjem ženi koja je vozila auto

saudijka
AFP/Pixsell
29.09.2011.
u 08:28

Vijest je navodno, iako nije službeno potvrđeno, objavila na Tweeteru saudijska princeza Amira.

Saudijski kralj Abdullah poništio je sudsku odluku kojom se vozačica automobila kažnjava sa deset udaraca bičem, javljaju agencije. Ovu je vijest, navodno, iako nije službeno potvrđeno, objavila na Tweeteru saudijska princeza Amira. 

Podsjetimo, Shema je osuđena je na kaznu bičevanjem jer je suprotno zakonskim propisima vozila automobil u gradu Jeddahu u srpnju ove godine. Zanimljivo je i da je kazna izrečena dva dana nakon što je kralj objavio kako će žene prvi put moći glasovati na izborima 2015. godine.

– Hvala Bogu, odluka da se Shema bičuje je povučena. Hvala našem voljenom kralju. Sigurna sam da će sve saudijske žene biti vrlo sretne – "tweetala" je navodno princeza Amira al-Taweel, supruga saudijskog princa Alwaleeda bin Talala.

Dvije druge žene optužene za isti "kriminalni čin" trebale bi se pojaviti pred sudom do kraja godine.

U posljednje vrijeme sve više žena sjeda za upravljače automobila kako bi izvršile pritisak na monarhiju da izmijeni sporne zakone. U Saudijskoj Arabiji, naime, prema njihovu tumačenju islamskog zakona žena mora dobiti dozvolu muškog člana obitelji kako bi mogla sudjelovati u javnom životu.

 

Komentara 26

OB
-obrisani-
09:13 29.09.2011.

Ah što dobar kralja.Odlučio se malo popraviti.Neka samo tako nastavi.

DE
deus ex machina
09:35 29.09.2011.

ŠTA JE SAD OVO? E *ebi ga ! Ja taman želio pokrenut inicijtivu za referendum o priključenju Hrvatske Saudijskoj Arabiji umjesto priključenja u EU, kad ono ....ne lezi vraže......i oni nešto počeli petljat sa pravima žena. A sve je takotako lijepo štimalo, tako su ih fino do sada bičevali..... kad ono....... i njih liberalizam \"dođe glave\" I što sad da radim? Što bi rekao pjesnik....\"Dal da se umijem ......il da se ubijem\"!?

RI
Riznica
09:12 29.09.2011.

Ali blatite po muslimanima ... Eto i Saudiska Arabija najveci saveznik zapada ali ipak nekima smeta !\" ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije