Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hapsili kršćane

Saudijska policija uhitila strance jer su slavili Božić, prijeti im smrt

'Saudi Deputy Interior Minister Prince Mohammed bin Nayef bin Abdul Aziz (C) arrives at a military parade in preparation for the annual haj pilgrimage in Mecca October 20, 2012. On October 25, the day
Reuters/PIXSELL
28.12.2012.
u 19:08

Otežavajuća im je okolnost što su s njima bila i dvojica muslimana koja su ispijala alkohol, kaže glasnogovornik policije

Malobrojni kršćani koji su na privremenom radu u najkonzervativnijoj zemlji na svijetu, u Saudijskoj Arabiji, pokušaj skromnog slavlja Božića u tišini i daleko od očiju javnosti možda će platiti i svojim životima. Naime, saudijska vjerska policija u gradu Aljuf na sjeveru zemlje na Badnjak je uhitila 41 kršćanina, strane državljane, te jednog Saudijca i jednog Egipćanina koji su se pripremali slaviti Božić.

– Hvala Bogu što smo ih uhitili na vrijeme prije nego što su počeli slavlje – kazao je glasnogovornik vjerske policije Rezek Al-Mashi, napominjući kako su se među uhićenim kršćanima našla i dvojica muslimana koja su pod njihovim utjecajem bila u potpuno pijanom stanju.

– Osim što su učinili teško kazneno djelo pripremajući se za slavlje Božića, kršeći time šerijatske zakone i islamska načela u Svetoj zemlji, gdje Božić slave samo bogohulnici i nevjernici, otežavajuća okolnost im je i to što su utjecali na dva muslimana da konzumiraju alkohol te su ih poticali na nevjerništvo – istaknuo je Rezek.

Iako su uhićeni strani državljani, sudit će im se prema šerijatskom zakonu. A prema saudijskom šerijatskom zakonu, za ovakvo kazneno djelo, uz bičevanje, mogu biti osuđeni i na smrt jer, osim što su htjeli proslaviti Božić, konzumirali su i alkohol.

>> Unatoč zabrani za žene, Saudijka položila vozački i razljutila vjerske vođe

Komentara 65

Avatar __MAX__
__MAX__
20:15 28.12.2012.

...pitam se zasto se tamo ne dogadja "Muslimansko Proljece" kao sto se desilo i jos se desava u niz bliskoistocnih zemalja......

BU
bucmix
20:15 28.12.2012.

Treba konačno talibansku bagru pohvatati i naljevati im rakiju i svakoliki alkohol u prljavu gubicu normalno uz odojka, a za desert dati čvarke. Kojemu je ovdje žena pokrivena udri gada. Dosta je podilaženja tvorovima. Danas protestiramo radi svega, a toleriramo javna bičevanja i sakaćenja.

AA
aabbcc
19:22 28.12.2012.

. Pa kako su nabavili tu Drogu-Rakiju, kaj da je Bogu drago da se naljuljaju slavec njega ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije