Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karijera za žene

Saudijska Arabija izgradit će gradove samo za žene

muslimanka, burka
Reuters/PIXSELL
13.08.2012.
u 08:41

Izgradnja takvog grada trebala bi početi iduće godine. Očekuje se otvaranje oko 5000 radnih mjesta za žene u tekstilnoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji u općini u gradu Hafufu na istoku zemlje

Saudijska Arabija izgradit će grad samo za žene te tako ženama ponuditi mogućnost ostvarenja karijere bez kršenja šerijatskog zakona, piše Russia Today.

Izgradnja takvog grada trebala bi početi iduće godine. Očekuje se otvaranje oko 5000 radnih mjesta za žene u tekstilnoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji u općini u gradu Hafufu na istoku zemlje. Žene će biti na menadžerskim pozicijama i radnim mjestima u proizvodnji. Šerijatski zakon u Saudijskoj Arabiji dopušta ženama da rade ako ne zanemaruju svoju osnovnu dužnost, brigu za kućanstvo. U stvarnosti je 15 posto žena radna snaga.

Vlast je ove godine već počela dopuštati ženama da rade u prodaji u inozemnim trgovinama, postupno zamjenjujući muške radnike na mjestima prodavača rublja, kozmetike i parfema.

 

 

 

 

 

Komentara 26

MA
Maroje2312
08:54 13.08.2012.

Ideja nije loša. Takve gradove trebaju naseljavati žene žrtve zlostavljača, kojih je na žalost sve više.

AN
Antidominium
09:01 13.08.2012.

Napaljeni ako hoćeš uz mnogo rizika za vlastiti život uživati, obuci se kao ova gospođa i ravno u grad, samo nesmiješ automobilom, odmah bi te skužili!

DA
darci
08:49 13.08.2012.

to bi bio najveci nocni klub na svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije