Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa Brdo-Brijuni

Sastanak u Dubrovniku jer Merkel želi vidjeti Stradun

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2014.
u 18:43

Predviđena je rasprava o političkom okruženju, infrastrukturi i energetici

Angela Merkel vodit će sastanak inicijative Brdo-Brijuni koja okuplja jedanaest predsjednika iz osam zemalja u regiji.

Na sastanku će se primijeniti takozvana Gymnich-formula, koja podrazumijeva da ispred sudionika sastanka stoji samo ime, bez funkcije i elemenata državnosti, s obzirom na to da su u inicijativu uključeni i lideri Srbije i Kosova.

Predviđena je rasprava o političkom okruženju, infrastrukturi i energetici. Projekt o kojem će se najviše govoriti jest jadransko-jonska autocesta. Do završetka projekta potrebno je sagraditi još 300-tinjak kilometara autoceste kroz Crnu Goru i Albaniju. Zanimljivo, u diplomatskim krugovima kažu da se sastanak održava u Dubrovniku na molbu Angele Merkel kojoj je želja bila vidjeti dubrovačke zidine i Stradun. 

>> Počinje Summit100, najveći poslovni događaj u regiji

Komentara 66

ZA
zagorjedotokia
19:02 14.07.2014.

Bravo Angela! E, pa i radi toga je kava na Stradunu 25 kuna jer je to kulturno i povijesno mjesto, a Brijuni koji su postali mjesto srpskog četnokovanja sa kojekakvim predstavama od Šerbedžijinih preseravanja do ovog zadnjeg oplakivanja jugoslavije sigurno nisu mjesto gdje bi Angela htjela ići.

GL
gospodin.lav
19:05 14.07.2014.

jedva čekam da dođe i da je vidim:))

Avatar garestrasni
garestrasni
19:07 14.07.2014.

Pa svaki potez joj je promišljen, na te Brijune koji su simbol komunističkih velmoža koji su na tom otoku kraljevski živjeli nije htjela ići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije