Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odazvao se pozivu

Sastanak pomirenja Josipovića i Kosor možda već u petak

kosor (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/4
Autori: vm/VLM, IČ/VLM
08.09.2011.
u 13:05

– Mislim da je to ispod razine predsjednika države i predsjednika Vlade – rekla je premijerka.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da se što prije mora sastati s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi s njom razgovarao o prijeporima koji se javljaju te o zajedničkim poslovima. To je stvar tehnike, a ne nekakve velike politike, kazao je Josipović, prenosi HRT.

Tako se petodnevni verbalni rat na relaciji predsjednica Vlade - predsjednik RH bliži kraju. Sastanak bi se mogao održati već u petak.

Nije želio komentirati izborni program Kukuriku koalicije rekavši kako ne želi govoriti o izbornom programu bilo koje stranke nego o pojedinim problemima. Predsjednik Republike u Samoboru je dodijelio odličja pripadnicima 151. samoborske brigade.

Premijerka je jučer pozvala predsjednika da se sastanu i riješe pitanja i probleme koje prema Ustavu moraju zajedno rješavati.

– Postalo je normalno da predsjednik Josipović prekorava Vladu, da neopravdano traži smjenu ministra vanjskih poslova i europskih integracija. Zapravo neprekidno, polako ali sigurno kritizira uglavnom sve mi činimo – kazala je za Media Servis čelnica Vlade, istaknuvši da između njih nema prepucavanja.

Na pitanje novinara je li na pomolu njena pomirba s predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednica Vlade danas je rekla da je predsjednika nekoliko puta zvala na razgovor.

– Ne, ja sam predsjednika nekoliko puta i pisanim putem pozivala da se sastanemo, da razriješimo otvorena pitanja. Dakle, ja sam pozvala predsjednika – rekla je Kosor, prenose 24 sata.

Upitana je li jučerašnji predsjednikov intervju doživjela kao pomirbu, odgovorila je da je radila pa ga nije vidjela. Novinari su joj objasnili da je Josipović rekao da pojedini hadezeovci tvrde da se kampanja njihove stranke sastoji u tome da napadaju predsjednika.

– Bilo čije tračeve ne bih komentirala. Mislim da je to ispod razine predsjednika države i predsjednika Vlade – rekla je premijerka.

J. Kosor: Nema više te sile koja će nam zapovijedati

– Ovo je pravo mjesto s kojeg još jednom moramo istaknuti da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski te da više nema te sile i snage koja će nam zapovijedati – kazala je premijerka Jadranka Kosor na komemorativnom skupu u Kusonjama pokraj Pakraca u spomen na 23 hrvatska branitelja koji su tu stradali u Domovinskom ratu.

– Današnje okupljanje svima nam treba biti poticaj da obećamo kako ćemo ustrajno graditi demokratsku i pravnu državu za koju su oni dali svoje živote – dodala je premijerka.

Dvadesetorica branitelja s bjelovarskog područja koji su došli pomoći u obrani Pakraca u Kusonjama su stradali točno na blagdan Male Gospe 1991. godine, a njihova tijela bačena su u masovnu grobnicu Rakov Potok kod sela Brusnika.

Ključne riječi

Komentara 104

00
0001
14:37 08.09.2011.

Da, u prilog toj brzini i govori taj famozni popis veleposlanika koji je već dva mjeseca stajao u ladici kod predsjednika dok se nije dogla sve ova medijska prašina.

OB
-obrisani-
21:48 08.09.2011.

U zadnjem komentaru zaboravi napomenuti da bi ta nova izborna prevaga sačinjena od HGS, HDSSB, HSP, HSS i HRASTA bila nova koalicija s HDZ-om.

OB
-obrisani-
18:23 08.09.2011.

Rambo je seronja, ha, ha, ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije