Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosovo

Sastanak Kfora, Eulexa i Srba sa sjevera Kosova bez rezultata

'Portuguese NATO-led peacekeepers (KFOR) stand guard at the entrance of the village of Zupce, in Serb-majority northern Kosovo, on October 21, 2011. NATO-led peacekeepers in Kosovo offered to meet wit
'ALEXA STANKOVIC'
22.10.2011.
u 18:40

Srbi su od zapovjedniak Kfora Erharda Drevsa zatražili jamstvo kako neće silom pokušati ukloniti barikade

Sastanak predsjednika općina sjevera Kosova s predstavnicima međunarodnih misija u na Kosovu završen je bez dogovora, javljaju novinske agencije sa Kosova.

Predsjednik općine Zvečan Dragiša Milović rekao je kako je svaka strana iznijela svoje stavove, ali dogovor za sada nije postignut, no dogovreno je da se razgovori nastave.

Srbi su od zapovjedniak Kfora Erharda Drevsa zatražili jamstvo kako neće silom pokušati ukloniti barikade, ali on nije nije to mogao zajamčiti. Milović je dodao kako su Srbi iznijeli stav da se problem slobode kretanja međunarodnih snaga može rješiti ukoliko Eulex ne bude više asistirao u dovođenju kosovskih carinika i policije na granične prijelaze.

No, predstavnici Kfora i Eulexa su zatražili bezuvjetnu slobodu kretanja.

- Ovo je problem koji ne mogu rješiti četiri predsjednika općina, nego se mora rješiti na višoj razini - rekao je Milović i najavio da će se obratiti predsjediku Srbije Borisu Tadiću.

Šef Eulexa Xavier Bout de Marnhac ustrajao je na uspostavljanju slobode kretanja i rekao kako Eulex treba zajedno s Kforom imati slobodu kretanja, te podsjetio da je to dio mandata Kfora, ujedno i preduvijet za poboljšanje vladavine prava. -

Imali smo iskrene i dobre razgovore. Svrha sastanka je bila razgovor o slobodi kretanja, što je europski standard koji trebaju uživati svi - istaknuo je De Marnhac dodajući kako su sugovornici došli na sastanak razjasniti svoje stavove, ali " nitko nije bio u poziciji doći pregovarati o bilo čemu".

Ključne riječi

Komentara 111

OB
-obrisani-
21:00 22.10.2011.

Pozdraf Lepa.

CA
carpediem
20:12 22.10.2011.

Jos jedna hladna noc ceka KOSOVO ima da se smrznu. A kako ide ona pjesma od THOMPSONA : Pukni pusko poludjet cu KOSOVA nema ostarit cu, pukni pusko KOSOVA nema, evo zore ko zna sta se sprema.

FR
fran108
19:20 22.10.2011.

čaruga... uzmi si onaj traktor iz oluje, pa možeš i sa njim dole. dam ti za gorivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije