Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi krug u francuskoj

Sarkozyjev UMP s partnerima pobijedio Marine Le Pen na lokalnim izborima

Sarkozy
Foto: Reuters/PIXSELL
23.03.2015.
u 12:17

UMP bi u drugom krugu mogao dobiti dio glasova ljevice kako bi zaustavio krajnju desnicu i odnio pobjedu zajedno s partnerima s centra.

Stranka bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, konzervativni UMP je sa koalicijskim partnerima pobijedila je u prvom krugu lokalnih izbora za departmane u nedjelju navečer, porazivši ultradesničarsku Nacionalnu frontu Marine Le Pen, kojoj su ankete najavljivale pobjedu.

UMP i partneri osvojili su više od 30 posto glasova ispred anti-europske Nacionalne fronte koja je osvojila 26 posto što je tek 0,5 posto više od lanjskog izbora za Europski parlament, piše Reuters.

Prema očekivanjima, vladajući socijalisti predsjednika Francoisa Hollandea su treći s osvojenih oko 21 posto glasova čime su zacementirali gubitničku poziciju nakon obećanja da će smanjiti nezaposlenost na 10 posto.

UMP bi u drugom krugu mogao dobiti dio glasova ljevice kako bi zaustavio krajnju desnicu i odnio pobjedu zajedno s partnerima s centra.

>> Novo utočište kojemu u strahu od islamista sad prilaze europski Židovi

Komentara 3

SK
sladja_kava
13:49 23.03.2015.

Tacan rezultat je Sarkozy 26.57% , Le Pen Marine 26.05 % Hollande 20.85% Le Pen je dobila od 27 departamana 15 a na ostalima je druga ...kad pisete pisite tacno tj:prevodite tacno jer ima nas koji znamo francuske novine citati

LD
lopov drpiga
19:17 23.03.2015.

nije zgodno biti donator ovom patuljku... ovaj ih nekada zna bombardirati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije