Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sarah Brown radi promidžbu kao zloglasna Magda Goebbels

brown
reuters
02.03.2010.
u 20:30

Autor knjige koja je uzburkala britansku javnost tvrdi da prva dama tako zdušno radi na imidžu svog muža Gordona Browna da su je u Downing Streetu prozvali Magdom Goebbels. Podsjetimo, Magda je pomagala svome mužu, nacističkom propagandistu Josephu Goebbelsu, u stvaranju kulta Adolfa Hitlera.

Britanski premijer Gordon Brown proživljava najteže trenutke u svojoj političkoj karijeri. Prije dva tjedna otočni su mediji počeli objavljivati izvatke iz knjige uglednog novinara Andrewa Rawnsleyja u kojoj je premijer opisan kao osoba slabih živaca koja se “luđački” dere na svoje podređene. Samo mrvica nedostaje da ih u izljevu bijesa ne udari šakom u glavu ili nogom u stražnjicu. U najnovijem nastavku feljtona na red je došla i premijerova supruga Sarah Brown, koja je do udaje bila uspješna menadžerica za odnose s javnošću.

Emotivni premijer

Autor tvrdi da prva dama tako zdušno radi na imidžu svog muža Gordona Browna da su je u Downing Streetu prozvali Magdom Goebbels. Podsjetimo, Magda je pomagala svome mužu, nacističkom propagandistu Josephu Goebbelsu, u stvaranju kulta Adolfa Hitlera. Među uspjehe Sarah Brown ubraja se i to što je nagovorila muža da gostuje u televizijskoj emisiji u kojoj je vrlo emotivno govorio o njihovoj umrloj kćerčici Jane. U posljednje vrijeme Brown često govori o svojoj osjećajnoj strani pa je nedavno pred milijunskim auditorijem “pustio i suzicu”.

Propalo ljetovanje

Na suprugin nagovor Gordon je išao na ljetovanje u klasičan engleski grad Suffolk kako bi pokazao da on, iako Škot, voli Englesku. Premijer se požalio prijateljima da uopće nema interesa da ode tamo i da” uopće ne zna gdje je taj grad”. Na kraju je premijerski par ipak otišao kako bi pozirao medijima. No nisu uživali u odmoru, nego su vikend proveli radno.

Komentara 2

Avatar DonLon
DonLon
08:40 03.03.2010.

Na stranu propaganda i kako i zasto bas sada, pred izbore itd. No, slobodne interpretacije novinara VL su naprosto fenomenalne u svojoj tendencioznosti i netocnosti. Za kraj, klasican engleski grad Suffolk je otprilike isto toliko blesava konstrukcija kao, recimo, \"znacajnoajno hrvatsko ljetovaliste Dalmacija\".

Avatar punkufer
punkufer
14:02 03.03.2010.

Pozeri, arogantni napuhanci i umišljene veličine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije