Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilna Scena

Sanja Sarnavka: Znači, mogu se srušiti i pregovori s Unijom!?

'06.03.2013., Zagreb - Predstavljanje izvjestaja o radu Vlade na ispunjavanju Platforme 112. Sanja Sarnavka. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
22.05.2013.
u 21:28

Što drugo zaključiti, pita Sarnavka, ako se traži da se nijedna politika ne donosi bez konzultacija sa zainteresiranom stranom.

– Izrazito je zanimljiva ova odluka Ustavnog suda i mi je doživljavamo pozitivno jer bez obzira na to što je Ustavni sud kazao kako mu nije posao miješati se u razne politike, već u procese donošenja politika te traže da se nijedna politika ne smije donositi bez konzultacija sa zainteresiranom stranom, to znači da bismo mi sad mogli rušiti cijeli proces pregovaranja s EU jer je vođen u potpunoj tajnosti od javnosti. Stoga ćemo se mi sad Ustavnom sudu obraćati za svaki takav proces i vidjeti koliko će hitno reagirati na naša obraćanja. U svakom slučaju, ovo je dalekosežna odluka – komentirala je čelnica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka odluku Ustavnog suda o ukidanju kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama.

Uoči sutrašnje (četvrtak) konferencije za novinare Platforme 112 koja će se očitovati o posljedicama današnje odluke Ustavnog suda, komentar je izrekla i čelnica Foruma za slobodu odgoja Eli Pijaca Plavšić: "Legalisti smo i poštujemo proceduru. Bitno je naglasiti kako se Ustavni sud bavio procedurom, a ne sadržajem kurikuluma, i ta procedura se sad očito dovodi u pitanje, s čime se dobrim dijelom i mi slažemo. Na to smo, uostalom, već i upozoravali. Upozoravali smo da nije bila provedena javna rasprava i da se ništa nije pitalo roditelje. Na to smo upozoravali cijelo vrijeme. To je bila naša kritika Ministarstva, no sadržaj kurikuluma podržavali smo i nikada ga nismo dovodili u pitanje. Ipak, jedna stvar je nejasna. Pitanje je, naime, što će se sada dogoditi sa svim predmetima koji su u škole uvedeni bez javne rasprave i očitovanja roditelja, a ništa se nije pitalo ni nastavnike ni djecu."

>>'Ustavni sud podržava zdravstveni odgoj, no prekršena je procedura'

>>Jovanović: Neću dati ostavku, nismo prekršili nijedan zakon

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije