Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernji pomaže

Sanela je nepokretna od rođenja, ne govori i živi u svom svijetu

sanela bec
Foto: Privatni album
1/3
28.10.2012.
u 20:00

Tata Robert, najmlađi hrvatski branitelj, ima malu mirovinu od 1900 kuna i liječi se od PTSP-a u Popovači. U Domovinski je rat otišao s 13 godina

U Domovinski je rat otišao s 13 godina, braneći svoj dom u predgrađu Pakraca. No, za Roberta Beca, najmlađeg hrvatskog branitelja, rat kao da nikada nije završio: zdravlje narušeno PTSP-om liječi u Popovači no bolest jedinog djeteta, 14-godišnje Sanele, njegova je najteža bitka.

Ova djevojčica s posebnim potrebama boluje od atrofije mozga, zbog čega trpi teške epileptičke napade, a kako vrijeme prolazi njezino stanje samo se pogoršava. Pri porodu u pakračkoj bolnici ostala je bez kisika, zbog čega je i reanimirana, no liječnici su tvrdili kako posljedica po zdravlje neće biti.

- Sanela se rodila usred velikog očaja koji smo živjeli nakon što sam obolio od PTSP-a, nakon što mi je otac umro na rukama. Sve je išlo nizbrdo, ali nakon njezina rođenja bio sam presretan. Na žalost, nakon tri i pol mjeseca, bolest je počela pokazivati prve znakove - priča tata Robert, dodajući da je prve godine života Sanela provela po svim zagrebačkim bolnicama.

- Kći je danas nepokretna, hrani se kašicama, ne govori, samo se glasa zvukovima koje pokušavamo razumjeti. Vjerujem da zna i osjeća da smo mi njezini roditelji, ali ne može nam ništa reći, ne može s nama kontaktirati jer ona živi u svom svijetu. Naša Sanela ima i tešku skoliozu kralježnice, no operacija nije rješenje jer je smrtnost od tog zahvata, kako su nam rekli liječnici na Šalati, 98 posto - kaže Robert Bec, dodajući kako bi se Sanelina bol olakšala kada bi imala odgovarajući krevet i specijalna kolica koja bi joj omogućila sjedenje. No, s obzirom da njegova mirovina iznosi tek 1900 kuna, a supruga ne radi jer ima status odgajateljice, ova obitelj je prisiljena tražiti pomoć dobrih ljudi pri sakupljanju potrebnih 25.000 kuna.

Oni koji žele pomoći Saneli svakim, pa i najmanjim iznosom, novčana sredstva mogu uplatiti na tekući račun koji je otvoren u Erste banci, na broj 3200285374, uz napomenu “Anita Bec (za Sanelu)”. Adresa je Toranj 18, 34550 Pakrac. a za sve dodatne informacije Sanelinog tatu Roberta mogu kontaktirati i putem Udruge maloljetnih branitelja.

>>Djeca ratnici: Ginuli za Hrvatsku, a ne priznaju im status dragovoljca

Komentara 13

DI
duncan_idaho
11:19 29.10.2012.

Samo u Hrvatskoj. Umirovljenici od tridesetak godina, koji nisu uplatili niti kune u mirovinski fond izvući će iz njega 10 puta više love od radnika koji su radili i uplaćivali do svoje 65 godine

OG
Oger
11:28 29.10.2012.

Kazniti treba one sve koji su dozvolili da dijete od 13 godina bude clan vojske. To je skandal. Tako nesto je dozvolio t.j. radio samo Hitler.

BR
BratCroat
11:06 29.10.2012.

Vrlo simpatično dete, obavezno joj treba pomoči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije