Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodan doček bivšeg premijera

Jednom su Ivi ljudi skandirali, drugom zviždali

sanader
Željko Lukunić/Pixsell
18.02.2010.
u 13:25

Najneugodniju situaciju doživio je bivši premijer Ivo Sanader, kojega je na dolasku nekoliko građana “pozdravilo” uzvicima: “Lopove, lopove!”

Dok se čekao početak inauguracije, najviše pozornosti zaokupljala su poznata lica koja su stigla na Markov trg te tko je od njih pokraj koga sjeo. Najneugodniju situaciju doživio je bivši premijer Ivo Sanader, kojega je na dolasku nekoliko građana “pozdravilo” uzvicima: “Lopove, lopove!” Ignorirajući upućene mu pogrdne povike, Sanader je sjeo u treći red, između Franje Gregurića i Gorana Granića.

Trag poljupca

Ispred njih su sjedili predsjednici SDP-a Zoran Milanović i HNS-a Radimir Čačić, dok su nešto dalje jedan pokraj drugoga sjedili glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i zagrebački gradonačelnik i Josipovićev protukandidat u drugom izbornom krugu Milan Bandić.

Nakon što je Josipović izgovorio tekst svečane prisege, potpisao ga je unikatnim nalivperom, nazvanim “Penkala Jubilej Domovina” koje je na sebi imalo tri simbola: kravatu, violinski ključ i pleter (prsten je graviran s motivima pletera, a na klipsu u obliku kravate ugraviran je violinski ključ). Posebno za ovu priliku nalivpero je izradila i predsjedniku darovala Tvornica olovaka Zagerb.

Nakon potpisivanja prisege, Josipoviću su čestitale i supruga Tatjana i kći Lana. Kako je na predsjednikovu obrazu ostao trag suprugina čestitarskog poljupca, prva je dama uz smiješak pokušala rukavicom obrisati ostatke svoga ruža sa suprugova lica. No to joj baš i nije do kraja uspjelo pa je Josipović svoj predsjednički govor pročitao s vidljivim otiskom suprugina poljupca na lijevom obrazu.

Tijekom zborskog izvođenja triju skladbi mnogi promrzli građani htjeli su zbog hladnoće napustiti svečanost, no osiguranje im to nije dopustilo, što je izazvalo nezadovoljstvo.

Na kraju same svečanosti uslijedilo je 20-minutno čestitanje predsjedniku tijekom kojega su mu sve najbolje poželjeli mnogi (Sanader se, nakon što mu je čestitao, s Josipovićem zadržao u kraćem razgovoru). Dok su čestitari Josipoviću ili samo stisnuli ruku ili ga izljubili, jedan je novom predsjedniku uz nekoliko riječi uručio i – bijelu kuvertu.

Kako bi prisustvovali inauguraciji, saborski zastupnici prekinuli su rad oko 10.45, a u saborske klupe vratili su se u 15 sati.

Borba za mjesta

– Idemo ranije da zauzmemo dobra mjesta. Možda nam je ovo zadnja inauguracija u životu, a Josipović je predsjednik kakav Hrvatskoj treba – odlazeći na inauguraciju kazale su dvije umirovljenice, dok dvoje studenata ceremoniju prisege nije smatralo tako važnom:

– Najvažnije je obavljeno na izborni dan, a inauguracija je tek formalnost, šarena predstava za mase. Više nas zanima hoće li novi predsjednik opravdati očekivanja i ispuniti obećanja. Izlazeći pak oko 11.30 iz zgrade u Palmotićevoj ulici, gdje živi, Josipović je novinarima, snimateljima i građanima kazao:

– Dobar dan! Osjećam se dobro. Nema treme.

Komentara 86

OB
-obrisani-
13:56 18.02.2010.

Lopov je netko tek kad mu se dokaže da le lopov i kad ga osude. U kulturnim državama se za ovakve uvrede odgovara pred zakonom

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:57 18.02.2010.

Bez brige da on nije kriv sigurno mu nebi trebalo osiguranje.A ovako lopov se boji, da građani nebi uzeli pravdu u svoje ruke.

PO
podravec
16:29 18.02.2010.

vjerni, dečec ti još nisi shvatio tko je taj koji se u osvit krvave zore vratio u Hrvatsku da je spasi. Onaj tvoj hvalospjev tome manipulatoru i opsjenaru nije moguće zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije