Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo iz Austrije

Sanaderovo pismo: Obmanjuju EU, Vlada laže da sam optuženik

ivo sanader
Foto: PIXSELL
1/3
Autor
Ivanka Toma
02.06.2011.
u 08:07

Vlada obmanjuje EU prejudicirajući Sanaderovu krivnju za korupciju, piše Suić, osvrćući se na izvješće poslano Europskoj komisiji

Vlada obmanjuje Europsku uniju prejudicirajući krivnju za korupciju bivšeg premijera Ive Sanadera, a istodobno grubo krši njegovo osnovno pravo na obranu.

Tako bi se najkraće mogao sažeti sadržaj pisma što ga je Sanaderov branitelj, odvjetnik Goran Suić, uputio premijerki Jadranki Kosor i dao na znanje na čak petnaest adresa: čelnika europskih institucija, nositelja vlasti u Hrvatskoj, čelnika domaćih parlamentarnih stranaka te nekoliko veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

Suić naglašava da protiv Sanadera nikada nije podignuta nijedna optužnica, a kamoli brojne optužnice, kako se to sugerira u izvješću Vlade o ispunjenju obveza iz 23. poglavlja.

– Iznositi apsolutne neistine, a da ne kažem svjesno lažirati podatke u izvješću, sigurno nije put kojim RH treba ići – piše Sanaderov odvjetnik u pismu premijerki koje je još poslao i predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, članu Europske komisije za proširenje Štefanu Füleu, potom članici Europske komisije za pravosuđe Viviane Reding, zatim predsjedniku države Ivi Josipoviću, predsjedniku Sabora Luki Bebiću, kardinalu Josipu Bozaniću, predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, predsjedniku HSS-a Josipu Friščiću, predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću, predsjedniku Hrvatske stranke prava Danielu Srbu, predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovčiću, predsjednici Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Vesni Pusić, austrijskom veleposlaniku Janu Kickertu, mađarskom veleposlaniku Ivanu Gaboru te šefu delegacije EU u Hrvatskoj Paulu Vandorenu. Pozivajući se na to da je pravo na obranu temeljno ljudsko pravo zaštićeno i Europskom konvencijom o ljudskim pravima, ali i domaćim Zakonom o kaznenom postupku, Sanaderov odvjetnik tvrdi da se bivšem premijeru krši upravo to temeljno pravo.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 232

OB
-obrisani-
09:15 02.06.2011.

rambočed - jav se na zaraznu - bit će da s obolio od ludila crvenih svetih krava, koje se ne smiju ni taknit, a kamo li izist

DA
darko9
09:16 02.06.2011.

koliko god se trudio ali sve te pljačke radile su se za bijela dana u četiri oka i u malom krugu ljudi a ovi ostali shvativši da i oni mogu pa su probali

Avatar Milan-O
Milan-O
12:38 03.06.2011.

Sanaderovo pismo: Obmanjuju EU, Vlada laže da sam optuženik A dali ste uopce u 17 godina rekli ikada ISTINU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije