Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera FIMI media

Sanaderova miljenica Bianca Matković u upravi Atlasa

'04.07.2009., Zagreb - Bianca Matkovic i Mladen Barisic na Izbornom saboru HDZ-a u Areni.  Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
'Anto Magzan/PIXSELL'
01.08.2012.
u 17:34

Svjedoci u aferi Fimi media svjedočili su da je Matković primala dodatak na plaću od osam tisuća kuna, skupocjene krpice iz Heruc galerije....

Nadzorni odbor turističke agencije Atlas potvrdio je imenovanje Biance Matković za članicu Uprave ovog društva.

“Imenovanjem na mjesto članice Uprave za produkciju, marketing i operacije, Bianca Matković pridonijet će strateškom pozicioniranju Atlasa kao najveće i vodeće regionalne turističke agencije. Zahvaljujući bogatom iskustvu u organizaciji najvećih državnih summita, konferencija i događanja, kao i zavidnom iskustvu u sferi međunarodnih odnosa i gospodarske diplomacije, Bianca Matković pridonijet će jačanju pozicije Atlasa na domaćem i na stranim tržištima”, izvijestili su danas iz Atlasa.

Bianca Matković imenovana je 2009. ministricom u Vladi Republike Hrvatske, a 2010. postala je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH, zadužena za investicije, izvoz, gospodarsku diplomaciju i međunarodnu gospodarsku suradnju.

Matković je nekadašnja bliska suradnica Ive Sanadera, šefica njegova kabineta, ministrica bez portfelja, formalna i neformalna članica Predsjedništva HDZ-a, a na zagrebačkom Županijskom sudu prije tri tjedna svjedočila je u aferi Fimi media.

Okrivljenici-svjedoci u ovom postupku svjedočili su da je Bianca Matković primala dodatak na plaću od osam tisuća kuna, skupocjene krpice iz Heruc galerije i još neke pogodnosti koje je uživala na teret poreznih obveznika. Matković je priznala da je novac uzela, ali ne za svoje osobne potrebe, već “iz humanitarnih razloga”. Odjeću je dobivala, kao i konobarice, tajnice, vozači... Jer, radilo se o radnoj odjeći, sve je bilo po zakonu, tvrdila je na sudu Bianca Matković.

Iako je tim riječima potvrdila navode USKOK-ove optužnice, priči je dala drugu intonaciju. Koliko ona zna, kazala je tada, sve je to bilo plaćeno s računa stranke. Nije dobivala 8000 kuna mjesečne naknade, tvrdila je Matković, već je riječ bila o paušalu za troškove izlaska na teren u vrijeme kampanja.

Komentara 97

NE
neverane
23:34 01.08.2012.

Ne drže oni ruke na srcu nego na novčaniku sa unutarnje strane sakoa.Znaju oni da je u takvom društvu novčanik u opasnosti.

OB
-obrisani-
17:48 01.08.2012.

Ovi tzv domoljubi...što drže desnicu....su u crno zavili ovaj narod. Gore štetočine nas nisu mogle strefiti.

LO
lopine
07:45 02.08.2012.

u tu agenciju ne ulazim nikad više da mi daju putovanje badava.......... sa građanima ove države se sprdaju sa svih strana..... nas ama baš svi drže za luzere tak da potvrdite im to sa ulaskom u tu agenciju......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije