Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čedo Prodanović
Povratak na članak

Sanaderov odvjetnik najavio tužbu Ustavnom sudu

Prodanović kaže da Vrhovni sud nije sveto pismo, vjeruje u Ustavni sud, a da je zadnja razina sud u Strasbourgu

Komentari 20

DU
Deleted user
17:22 16.06.2014.

Poznato je da je stotine i stotino osudjeno na kaznu smrti od strane raznih "Vrhovnih Sudova " diljem svijeta. "Corpus delicti" nedostaje u Sanaderovom slucaju!

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:15 16.06.2014.

Konačno jedan razuman glas. Prodanovic jedini govori istinu , iako je toliko jednostavna , glavni dokaz, 5000 0000 Eura nije vidio ni jedan sud dosada , njije ni uskok ni policija . Ovo jos dugo nije gotovo, a presuda je nekako dobro dosla Milanovicu da malo odvrati paznju od sebe , a i Pantovcaku kao pocetak predsjednicke kampanje . To nam je vec poznato, jer nije prvi put.

VL
Avatar MK
MK
17:53 16.06.2014.

Odluka "vrhovnog suda" suprotno dokazima izricati presudu je krajnje problematicna (USKOK je utvordio ukupnu imovinu obitelji Sanader na 3.1 milijuna € i krunski svjedok je sam potvrdio da Sanaderu nije dao ni lipe. Na temelju kojih dokaza je Sanader onda primio 10 milijuna € kad njih nema a nije niti dobio?)... Umjesto da se sudi i kazni one prevarante u upravi INA-e koji su pred Vladom RH ali i pred javnoscu skrivali stvarnu vrijednost INA-e (prije svega potencijal nalazista u Siriji) - konstruira se ovakve bezsramne lazi sa Robertom Jezicem kao krunom citave lakrdije, samo da spase sebe. Sto to znaci za buduca ulaganja u Republiku Hrvatsku za to njih nije briga - pa koji strani investitor ce jos doci! Mislila je UDBA da ce narodu prodati pricu kako je u interesu naroda da se osudi Sanader (tako da se ponisti ugovor o upravljanju) - ali kao da su slijepi za posljedice koje ce to imati na privlacenje stranih ulaganja! ...Ugovor o upravljanju se mora mjenjati - ali ne radi mita kojeg nije bilo - nego radi toga jer je uprava INA-e zatajila stvarnu vrijednost INA-e Vladi RH ali svim ostalim vlasnicima dionica INA-e - to je nedopustivo za tvrtku koja je kotirana na burzi!

VL
DU
Deleted user
18:33 16.06.2014.

U RH postaje sudska praksa, osuda bez dokaza, tzv. svjedokom. (kao i ex.Jug) Ustavni sud je jedina svjetla točka

VL
19
1995josip
22:53 16.06.2014.

Sanader je mala beba za ove iz SDPa , pa samo jedna Linićeva kuma je maznula puno više od Sanadera , a navodno kuma ovih dana izlazi iz Remetinca o tome bruje iz redova kukuriku kokošinjca u Sisku !!!!!! Sanaderuu nisu ništa dokazali a osudili su ga , gdje je 5 000 000 eura od mita a koji se nalaze navodno u Švicarskoj , zašto Robert taj novac nije vratio ako je to istina ?'?????? Sanader je velika žrtva ili ako je lopov gdje je taj navodni novac ???

VL
ME
medjimurje
17:33 16.06.2014.

Naravno da ce ici na ustavni sud koji ce donijet jednaku presudu ko i dosada al i tek nakon toga imaju pravo ici na europski sud u Strassburg a onda ce se tek vidjeti ko tu koga . U svim U svim tim sudjenjima Sanaderu vrlo malo dokaza i puno sumnjivih svjedoka - Jezic npr; dan danas nije vratio tih "Sanaderovih" 5 milona eura i nikom nista - malo cudno jel?

VL
DO
doktorica
06:48 17.06.2014.

nema dokaza,ali ima gomila svjedoka koji su se prodali da bi sebe zaštitili od zatvora i progona.A nekad su mu lizali pete.Fuj!

VL
DO
dosaosam
17:34 16.06.2014.

Zakaj mu ordenje ne uzmu na svećanosti za tu svrhu upriličenoj na trgu bana.On je to zaslužio vjerno služeći domovini.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
20:06 16.06.2014.

...hoće li se napraviti revizija svih pretvorbi i privatizacija, provedenih pod pokroviteljstvom i HDZ-a i SDP-a... trebaju li se neke od njih poništiti...

VL
VA
vadis
18:10 16.06.2014.

Sanader je veleizdajnik. Kazna je preblaga za takvog mucka od (ne)covjeka. On bi trebao odlezati ostatak zivota u zatvoru i vratiti svu pogradjenu imovinu, odnosno, drzava je mora oduzeti. Sve one koji ga brane treba biti sram. Da mi je rodjeni brat, ako je lopov lopov je.

VL
MK
MKGRA
19:43 17.06.2014.

A kada ce jesko (jezic ) vratiti tih 5 miliona eura sto je obecao Turidic

VL
MA
Machak
19:46 16.06.2014.

Malo mi je dosta samoreklamiranja ovog odvjetnika....naravno da će se žaliti dok god bude išlo i doklegod bude mogao izmusti još koju paru od klijenta....

VL
DO
dosaosam
17:31 16.06.2014.

kako je moguće da sud smanji kaznu,umjesto da ga kazni ili barem potvrdi kaznu oni mu smanjuju,to se može desiti smo kod nas

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
17:28 16.06.2014.

Proglasite ga odmah Svecem. Ipak je to ''Domoljub'', tko mu to moze osporiti. A sta misli ''stoka sitnog zuba'', komunjare i ostali, kome je to uopce vazno. Pa oni su zakon nad zakonom. Tako se i ponasaju brate mili.

VL
ZD
zdepar
17:19 16.06.2014.

opće je poznato tko drži vrhovni sud , a tko ustavni sud, to se vidi i po presudama, a tu će još biti posla i za međunarodni sud; tko će Hrvatima vjerovati kada im sudovi sude po kaputu, bez i jednog striktnog, relevantnog dokaza, a međunarodni sud ne razumije što su predsjednikove i premijerove želje, potrebe da se nešto ušićari; još jedna sramota

VL
UN
unbekant
19:20 16.06.2014.

Sramota od sudstva,koliko mora jedna javna osoba,ovaj put premijer da opljacka drzvu da bih dobijo osam godina robije,a radi se ovaj put o vrtoglavim svotama,koje nemoze nitko nadoknaditi vise.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.