Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Ivkošić

Sanader 'veličanstveni'!

'30.08.2012., Zagreb - Nakon ljetne pauze na Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje Ivi Sanaderu za aferu HYPO i INA MOL.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
30.09.2012.
u 20:00

Ne znam postoji li u Hrvatskoj - a možda i u svijetu - itko čija su nedjela bila toliko očita, i oko kojih je, i zdesna, i slijeva, i u sredini, vladala tolika sloga u osudama.

Za sve zlo koje se već godinama, gotovo danomice, u javnosti pripisuje Ivi Sanaderu kriv je samo jedan čovjek - državni odvjetnik Mladen Bajić, koji ga je počeo progoniti po nalogu Jadranke Kosor. No koji su motivi M. Bajića koji u istragama i optužnicama ne sustaje ni poslije odlaska premijerke? Bit će osobni - on je sam Sanaderu poklonio dvije slike, posjećivao ga... Ali ako baš hoćete saznati razloge njegove tolike usredotočenosti na Sanadera - pitajte ga, kaže bivši predsjednik Vlade. To tanašno obrazloženje svojih nevolja u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” Sanader, kako se moglo i očekivati, nije popratio svojim najviše zapamćenim osobinama - arogancijom i bahatošću, nego je iskoristio priliku da pokaže svoje anđeosko lice.

Živio je, dakle, skromno, puno skromnije nego što možete zamisliti, imućan je postao zahvaljujući poslovima u Austriji, ponosi se što je dvaput pobijedio na izborima, upravljao je zemljom demokratski, što dokazuju i rasprave u Vladi i HDZ-u koje su često prelazile u svađe, ostavku je podnio jer Slovencima nije htio ustupiti dio hrvatskoga teritorija radi ulaska Hrvatske u EU, a jedinu je pogrešku napravio kad je za nasljednicu odredio Jadranku Kosor. Bio je - Sanader veličanstveni. Tko ga takvoga ne bi cijenio i volio, pa ga narod koji mu piše doista cijeni i voli, što god govorile ankete koje ga proglašavaju najomraženijim.

Ne znam postoji li u Hrvatskoj - a možda i u svijetu - itko čija su nedjela bila toliko očita, i oko kojih je, i zdesna, i slijeva, i u sredini, vladala tolika sloga u osudama. Na žalost, poslije ove emisije moramo se također složiti da relativizacije kakve ima u Hrvatskoj nema nigdje u svijetu, te da je svejedno ili jednako vrijedno promiče li se u zemlji moral Remetinca ili katedrale, Lepoglave ili Markova trga, suca ili razbojnika, televizijskog voditelja ili kriminalca.

>>Sanader: U USKOK-u postoji \'soba za rušenje Sanadera\'!

Ključne riječi

Komentara 21

LI
Livi
20:15 30.09.2012.

Stankovic je uporno ponavljao da je Sanader najnepopularniji politicar, iako je u par mjeseci predao fenjer Radimiru Cacicu; tako su barem objavljivali hrvatski "nepristrani mediji".

VN
van ness
20:17 30.09.2012.

Svaka cast .Ivkosic. Pogodili ste pravu stvar. Inace mislim da je Sanader ispunio svoj cilj i naputak odvjednika koji su ga i gurnuli u TV studio.

LU
Lujo123
22:07 30.09.2012.

"Za sve zlo koje se već godinama, gotovo danomice, u javnosti pripisuje Ivi Sanaderu kriv je samo jedan čovjek - državni odvjetnik Mladen Bajić" Bravo Ivkošiću - ja to govorim i pišem već godinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije