Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši premijer prihvatio poziv Zaklade Louise Blouin da postane članom njezine uprave

Sanader ušao u upravu zaklade koja okuplja Clintona, Kissingera, Peresa..

sanader
Foto: Jadranka Jureško Kero
1/2
03.10.2009.
u 20:55

Sanader, kao što je Večernji list najavljivao, ostaje aktivan na međunarodnoj političkoj sceni jer je prije nekoliko dana prihvatio poziv Louise Blouin da postane punopravnim članom uprave njezine Zaklade koja od 2006. godine organizira Globalni summit kreativnog vodstva u New Yorku.

Bivši premijer Ivo Sanader još uvijek se ne vraća na hrvatsku političku scenu ali ni u utrku za Pantovčak kako su mnogi, čak i u njegovom HDZ-u, spekulirali, nadali se ili strahovali zadnjih nekoliko tjedana. Sanader, kao što je Večernji list najavljivao, ostaje aktivan na međunarodnoj političkoj sceni jer je prije nekoliko dana prihvatio poziv Louise Blouin da postane punopravnim članom uprave njezine Zaklade koja od 2006. godine organizira Globalni summit kreativnog vodstva u New Yorku. Tu su vijest za Večernji list u New Yorku potvrdili Ivo Sanader i vodstvo Zaklade Louise Blouin.

- Istina je da sam prihvatio ponudu. Održao sam u New Yorku nekoliko kvalitetnih sastanala s gospođom Blouin i čast mi je da ću promicati rad njezine Zaklade u Europi. Jasno je da takvom aktivnošću pomažem i Hrvatskoj - poručio je Sanader koji se nakon desetak dana provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama danas vratio u Zagreb.

- Zahvalni smo gospodinu Sanaderu što je prihvatio naš poziv da postane članom obitelji naše Zaklade koja okuplja brojne državnike, diplomate, poslovne ljude, znanstvenike i priznate javne osobe. Dogovorili smo se da s europskim državnicima i drugim liderima Sanader pomaže u promicanju Zaklade jer je on poznato ime s brojnim prijateljima i poznanstvima na međunarodnoj političkoj sceni. Naša je želja dijalogom na visokoj razini ukazivati na brojne probleme, ali i prednosti globalizacije, pitanja sigurnosti i drugih opasnosti koje prijete u svijetu"- komentirali su Sanaderov angažman u zakladi Louise Blouin.

Ambicioznu kanadsku bogatašicu i humanitarnu djelatnicu Louise Blouin uvrštavaju među tridesetak najbogatijih žena svijeta jer je, između ostalog, vlasnica multimilijunskog londonskog umjetničkog instituta, a Shimon Peres, Bill Clinton, Henry Kissinger samo su neka od zvučnih imena njezinih prijatelja kojima se sada pridružio i Ivo Sanader. U funkciji hrvatskog premijera Sanader je u rujnu 2008. sudjelovao u radu Globalnog summita kreativnog razvoja u New Yorku govoreći o izazovima globalizacije i hrvatskim iskustvima. Louise Blouin bila je oduševljena njegovim nastupom, pa je dobio poziv da i ove godine doputuje u New York.

Sanader je na Summitu kreativnog razvoja gostovao 25. rujna u New Yorku i bio je to prvi njegov javni nastup nakon što je početkom srpnja podnio ostavku u Banskim dvorima. Na pitanje da komentira aktualne političke događaje u Hrvatskoj, Sanader je odgovorio da je desetak dana bio izvan zemlje i koncentrirao se na brojne susrete u New Yorku s političarima, bivšim dužnosnicima i poslovnim ljudima te se prije izjava mora informirati o svemu što se kod kuće događalo. O napisima kako iz sjene ruši premijerku rezignirano je odgovorio:

- Zar ste zaboravili da sam ja predložio na tu funkciju Jadranku Kosor i radujem se svakom njenom uspjehu?!

Ključne riječi

Komentara 546

C0
cs5.0
21:28 03.10.2009.

uvjek je bio jako cjenjen na medunarodnoj sceni, i sad nakon odlaska iz politike ljudi cijene njegovo znanje i iskustvo i nadaju se da ce ga podjeliti sa njima

H3
hrvatin_32
21:28 03.10.2009.

Čovjek na najbolji mogući način koristi svoj ugled i iskustvo

OB
-obrisani-
18:39 04.10.2009.

molim jednu ovcu HDZ-a..da nam objasni cime se ta zaklada bavi...?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije