Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVKA I OTP BANKA

Sanader i Polančec: Ne znamo ništa o ugovorima

polančec sanader
Mišo Lišanin
06.02.2010.
u 12:22

Polančec tvrdi da mu sadržaj tih ugovora nije poznat jer ih nikada nije vidio niti sudjelovao u njihovu nastajanju. Premijerka Kosor izjavila je kako Vlada nema saznanje da je za kredit Podravke jamčeno dionicama Ine.

Nemam nikakve veze s bilo kakvim poslovima vezanim uz Podravku, OTP banku i
Mol ili Inu, i nisam u vezi s tim sudjelovao ni u kakvim razgovorima niti
 za takve moguće razgovore znao. Riječ je o prljavoj insinuaciji koju
odlučno odbacujem, izjavio je Ivo Sanader komentirajući napise o njegovoj umiješanosti u aktualnu aferu.

Na novinske je napise reagirao i bivši potpredsjednik Vlade i bivši ministar gospodarstva Damir Polančec kojega se dovodi u izravnu vezu s ugovorima sklopljenima između OTP banke i Podravke.

>>Veleizdaja? Polančec žrtvovao Inu da spasi sebe i svoje kumove

Polančec tvrdi da mu sadržaj tih ugovora nije poznat jer ih nikada nije vidio niti sudjelovao u njihovu nastajanju. Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže - najbolje bilo objaviti, piše Polančec u priopćenju.

Polančec potpuno odbacuje tvrdnje da su pregovori oko odnosa hrvatske vlade i MOL-a tekli paralelno s pregovorima OTP banke i Podravke te da su međusobno povezani. USKOK protiv Polančeca vodi istragu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

>>Priopćenje pročitajte u cijelosti

Također, negira da je prije nekoliko mjeseci bio u uredima OTP banke u Mađarskoj te da poznaje ijednog menadžera te banke. Tvrdi kako ni s bivšim premijerom Sanaderom nije u kontaktu već više mjeseci, a nakon izlaska iz Vlade nije kontaktirao ni s MOL-om.

Kaže da je još 2003 koalicijska vlada MOL-u prodala 25 posto plus 1 dionicu dakle manjinski kontrolni paket. Od 2004. do danas Vlada nije MOL-u prodala niti jednu dionicu Ine.

Kosor: Vlada nije jamčila za kredit Podravke

Napise je komentirala i premijerka Jadranka Kosor, koja je nakon sastanka s pregovaračkim timom izjavila  kako Vlada nema saznanje da je za kredit Podravke jamčeno dionicama Ine.

- Osim što Vlada podupire da neovisne državne institucije rade svoj posao i odrade ga do kraja. Tu naravno mislim na Državno odvjetništvo i dio posla koji mora odraditi policija - dodala je Kosor te kratko  ogovorila i na pitanje je li Vlada donijela odluku sukladno kojoj bi se dionicama Ine jamčilo za kredit Podravke:
- Naravno da ne.

Komentara 148

OB
-obrisani-
13:08 06.02.2010.

Milorad Pupovac nedavno je, u jednoj televizijskoj emisiji, kazao nešto užasno važno (citiram prema sjećanju i dojmu): \"Stranke u Hrvatskoj moraju se unutar sebe preispitati, redefinirati i zauzeti jasne političke pozicije po kojima će ih birači prepoznavati i razlikovati. Inače nam prijeti stalna prijetnja od tobožnjih neovisnih kandidata koji će svojom navodnom nepripadnošću potpuno zbunjivati i dezorijentirati biračko tijelo.\" Tu (ponavljam) užasno važnu tvrdnju nitko se još u hrvatskim medijima, a tjedni su već prošli, nije drznuo oboriti, poduprijeti, ili barem analizirati, iako nam stranke doista liče na veće ili manje čopore napuštenih pasa koji obilaze svoj zapišani teritorij i povremeno upadaju na tuđi, u nadi da će ga otkinuti barem malo. Koja je to suštinska distinkcija? Koja je to suštinska distinkcija, ona diferentia specifica, po kojoj bismo SDP mogli razlikovati od HDZ-a i obrnuto? Gdje je ta ideološka potka koja ih suštinski nepomirljivo razdvaja? I njih međusobno, i njih zajedno od socijalnih liberala, seljaka i narodnjaka? Ili od ikoga desetog, recimo, Hrvatske građanske stranke Željka Keruma? Sve se pretvorilo u nejestivi čušpajz u kojemu nitko ne može razaznati povrće od mesa. HDZ i SDP čiste svoje redove, ali - od koga? Od disidenata i njihovih pristaša. Zastupaju li ti disidenti i pristaše neke uistinu drugačije i uistinu političke ideje? Nema šanse. Oni samo, i jedni i drugi, vrište \"Drž\'te lopova!!!\", s figom u džepu. Photomontage: CheesZa HSLS se ne bi danas ni znalo da nema ove trakavice oko socijalno - liberalnog smjenjivanja direktora jedine državne tvrtke koja još posluje u kakvom-takvom plusu. Otužna gramzivost Ne bi se znalo ni za HNS (ako izuzmemo povremene izlaske Vesne Pusić za saborsku govornicu) da Radimir Čačić nije skrivio smrt dvoje ljudi na mađarskoj autocesti. HSS - tko je to? Šogorica HSP-a? Sve u svemu, hrvatske političke stranke (što, naravno nije samo naša specifičnost, ako je to kome utjeha) danas ne predstavljaju nikoga osim sebe samih; sebe i svoje otužne gramzivosti. I nema nikakve ozbiljnije naznake da bi se to moglo promijeniti. Ne vidi se čak ni da to itko želi. Nitko osim birača i, eto, Milorada Pupovca

AM
amarila
17:28 06.02.2010.

Na svim slikama Polancec se skriva iza Sanadera ko kurva koja hoce biti i hebena i postena!!

BI
bilibrig
22:34 06.02.2010.

Ti si SDP spamer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije