Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenje

Pet Sanaderovih ključnih teza o privatizaciji i poslovima oko Ine

ivo sanader, svjedočenje (1)
Robert Anić/Pixsell
12.10.2010.
u 14:57

- Sve što sam napravio, napravio sam za boljitak Hrvatske. Ponosan sam na to i na dva puta dobivene izbore.

Odgovarajući na pitanja Gordanu Marasu, bivši je premijer poručio i da nije on taj koji je favorizirao MOL, nego Vlada Ivice Račana koja mu je i prodala Inu. A trećeg partnera, dodao je, nisu željeli uvoditi jer to ne bi bilo dobro za Inu, jer bi bi bilo svađa među partnerima, a i nisu htjeli prodavati svoje dionice.
 
– Vaši dojučerašnji suradnici pokušavaju na vas i Polančeca svaliti cijeli teret – pokušao je postaviti pitanje Maras, no uskočio je Kunst opaskom da će uskoro Sanadera pitati i kakve cipele ima. Maras je pokušao opet dobiti odgovor, no Sanader mu je rekao da on takva pitanja radije ne bi komentirao jer će svatko za sebe najbolje prokomentirati neke stvari.

– Sve što sam napravio, napravio sam za boljitak Hrvatske. Ponosan sam na to i na dva puta dobivene izbore. Sve drugo, ma ima tu puno folklora, ali ima i ona tko drugom jamu kopa, sam u nju pada – poručio je Sanader i izazvao žamor u dvorani.

Nakon Marasa pitanja je počeo postavljati HDZ-ov Josip Salapić kojeg je zanimalo je li MOL prema prvom ugovoru dobio previše ovlasti. Potom ga je zanimalo je li istina, kako je tvrdio Polančec, da je ugovor nakon dvije sjednice Povjerenstva došao u Vladu, na što mu je Sanader rekao da Polančec sigurno nije dobio ništa bez prethodnih konzultacija na Predsjedništvu s partnerima i na radnoj skupini. Salapića je zanimalo i je li Vlada bila upoznata s mogućim štetnim posljedicama izdvajanja plinskog biznisa.

– Moguće da jesu, kao i o dobrim – odgovorio mu je Sanader.

– Mislite li da u ovoj državi, ako je počinjeno kazneno djelo, ono treba imati svoje ime i prezime, a ne kolektivizirati se – nastavio je Salapić s pitanjima, no Sanader mu je poručio da na hipotetička pitanja neće odgovarati.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
04:03 16.10.2010.

nemoj više ivo raditi ovakve boljitke jedino ako smatraš da si hrvatska ti ,onda si se stvarno borio za boljitak

PI
Pippo9
15:36 12.10.2010.

Sanader je odgovoran za malverzacije i odgovarat će za to

KU
kukuriku
17:56 12.10.2010.

nasi novinarceki su napuhali ovu Sapunicu -do daske..., a sada ...nis\' od svega ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije