Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele golaće

San Francisco želi zabraniti golotinju, nudisti prosvjeduju

nudisti
Reuters/PIXSELL
19.11.2012.
u 21:33

Maksimalna novčana kazna za prvi prekršaj iznosila bi 100 dolara, no moguće bi bilo i završiti u zatvoru

San Francisco je podijeljen oko pitanja koje je ovih dana za taj američki gard postalo goruće - golotinje na javnom mjestu. Naime, gradske vlasti namjeravaju izglasati zakon kojim bi se ta praska zabranila, što je izazvalo prosvjede nudista.

Usvoji li se zakon, nitko stariji od pet godina više neće moći svoje genitalije i analno područje izlagati na gotovo svim javnim mjestima, piše BBC. Golotinja bi iznimno mogla biti dozvoljena za vrijeme određenih uličnih parada i događaja. Maksimalna novčana kazna za prvi prekršaj iznosila bi 100 dolara (oko 600 kuna), no moguće bi bilo dobiti i do 500 dolara i godinu dana u zatvoru.

Odluka gradskih vlasti dolazi uslijed pritužbi na rastući broj golih muškaraca koji se okupljaju na trgu u četvrti Castro, koja je poznata po svojoj gay zajednici. Do porasta golih muškaraca na trgu došlo je nakon što je grad naložio kako između tijela i javne sjedaće površine mora biti odjeća. Upravitelj četvrti Scott Wiener zalaže se za uvođenje zabrane jer smatra da neprekidno okupljanje razgolićenih muškaraca ne predstavlja bit San Francisca, već da se time taj grad karikaturizira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije