Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTRABRZA MREŽA

Samsung najavio 5G do 2020. - skidanje filma za sekundu

samsung
Reuters/PIXSELL
13.05.2013.
u 08:11

Iz južnokorejske tvrtke poručuju kako će ova mreža biti nekoliko stotina puta brža čak i od tehnologije 4G LTE, koja još nije u upotrebi

Neke zemlje poput Kine još uvijek nemaju 4G mobilne mreže, a Samsung je već najavio da će korisnicima do 2020. godine omogućiti spajanje na ultrabrzi 5G, prenosi TNW. Iz južnokorejske tvrtke poručuju kako će ova mreža imati brzinu od nekoliko desetaka Gbps po baznoj stanici te će biti nekoliko stotina puta brža čak i od tehnologije 4G LTE, koja još nije u upotrebi. Prema procjenama Samsunga, takve će brzine, na primjer, omogućiti skidanje filma za manje od jedne sekunde.

U Samsungu kažu da su korištenjem 64 antenskih elemenata riješili problem nepovoljnih karakteristika širenja valova koje su dosad sprečavale prijenos podataka na velikim udaljenostima koristeći pojase milimetarskih valova. U testovima na frekvenciji od 28 GHz postignuta je brzina od više od 1Gpbs na udaljenosti koja je dosezala 2 kilometra.

>> HT i VIPnet dobili frekvenciju za LTE mrežu, plaćaju 300 milijuna kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije