Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništeni natječaji

Šams bez fotelje, a uskoro smjena i Tončija Peovića

Šams (1)
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
28.08.2012.
u 12:22

Hajdaš Dončić Peovića naime smatra glavnim krivcem za stvaranje afere s pokušajem postavljanja Šamsa na mjesto zamjenika direktora

Zračna luka Zagreb poništila je natječaje za radna mjesta zamjenika direktora i voditelja poslova istraživanja tržišta koji su bili namješteni.

Zamjenik direktora ZLZ-a tako je trebao postati zaposlenik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Krunoslav Šams, a voditelj poslova istraživanja tržišta Jadran Kapor, savjetnik direktora ZLZ-a Tončija Peovića. No nakon što su mediji otkrili tu namještaljku, ZLZ-u i resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću nije preostalo ništa drugo nego poništiti te natječaje.

Propao plan

Šams je trebao u ZLZ-u biti zadužen za nadgledanje koncesijskog ugovora za zagrebački aerodrom koji je na upravljanje dobio francuski konzorcij ZAIC. Sad je taj plan propao i Šams gotovo sigurno neće postati zamjenik direktora, pogotovu kad je izašlo na vidjelo da je u tim koji je trebao voditi htio dovesti preko prijateljskih linija nestručne kadrove iz HAC-a koje bi tako spasio od otkaza u toj tvrtki, o čemu je Večernji list pisao nedavno. Kako doznajemo, nadgledanje koncesijskog ugovora vjerojatno će provoditi tim koji će biti formiran od ljudi iz više ministarstava, a veću ulogu u tome imat će i Nadzorni odbor ZLZ-a.

Osim što je Šamsu izmakla fotelja zamjenika direktora, uskoro će, doznajemo, bez fotelje direktora zagrebačkog aerodroma ostati Tonči Peović. Hajdaš Dončić Peovića naime smatra glavnim krivcem za stvaranje afere s pokušajem postavljanja Šamsa na mjesto zamjenika direktora. Naime, nakon što su iz Ministarstva na Pleso stigli mailovi o postavljanju Šamsa na mjesto zamjenika direktora, Peović se branio od tog imenovanja time da za to mora raspisati natječaj iako nema nikakve zakonske obveze za to.

Fabriciranje afere

No Peović nije želio Šamsa za svog zamjenika jer mu je prijetnja da će ga smijeniti s direktorskog mjesta kad Francuzi preuzmu upravljanje Plesom. Natječaj je objavljen i onda su dopisi dospjeli u medije, a Hajdaš Dončić za fabriciranje te afere glavnog krivca vidi upravo u Peoviću.

Komentara 27

OB
-obrisani-
12:43 28.08.2012.

Krajnji ishod ove trakavice vrlog ministra sa ženinim prezimenom bi mogao biti sljedeći - zakomplicirati situaciju do te mjere i dati francuzima argumente da raskinu ugovor o koncesiji, te još tužiti državu za nadoknadu štete (to bi im moglo biti u unteresu, jer su skužili da su kao jedini ponuđač mogli ponuditi puno lošije uvjete za koncesiju).

MA
malicki
12:50 28.08.2012.

obzirom da je g dončić nedavno rekao kako su njegovi dečki "dobri", nejasno ostaje je li ljut na peovića zato jer je nehotice objavom natječaja osujetio njihove političko uhljebljivačke pothvate, ili je ljut na njega kao odgovornu osobu zato što je došlo do propusta u proceduri pravne države.

Avatar bok
bok
12:33 28.08.2012.

...mozda bi bilo rjesenje da u buduce za svako management-radno mjesto raspisuju medunarodni oglasi pa budete lijepo imali (gast-managere)... Ovak prek veze ili politickoj liniji to vam ne vodi k poboljsanju stanja... Problem je mozda da nemate elitu. Progooglajte pojam "aristocid"...mozda ima istine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije