Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška optužba

Samodol: Linić laže i manipulira, zbog njega ne mogu naći posao!

'27.03.2006.,Zagreb - Hotel Westin, Agencija za nadzor financijskih usluga, press, Ante Samodol,  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
08.09.2012.
u 08:38


"Kad tražim posao, kažu mi: Pa tebe proganjaju Linić, Todorić i Škegro"

Ministar financija Slavko Linić laže i manipulira, njegovo neznanje i politička moć nisu najbolja kombinacija za uspjeh, a usto je i krivotvoritelj – tvrdi Ante Samodol, bivši predsjednik upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), među ostalim, u svom odgovoru ministru Liniću.

Vlada je, naime, na preporuku ministra financija u četvrtak predložila Saboru da ne podrži financijsko izvješće Hanfe za 2011. godinu (Samodol je na čelu Hanfe bio od 2006. do kraja 2011.) zbog sumnje da Hanfa nije bila pravedna i dosljedna, "što su potvrdile i nedavne presude Visokog upravnog suda u slučaju Liburnije i u slučaju Agrokor – Belje".

Smijenjen prije 8 mjeseci

– U slučajevima Liburnija i Agrokor – Belje, Hanfa je postupila u skladu sa svojim zakonskim obvezama. Predmet Liburnija je, podsjetimo se, predmet nadzora koji je Hanfa dovršila još u lipnju 2009., te Hanfa u 2011. nije imala nikakvog posla u vezi s navedenim predmetom, pa tako ni taj predmet ne može biti od utjecaja na bilo kakvu ocjenu rada Hanfe u 2011. godini.

Štoviše, ni Visoki upravni sud nije taj predmet riješio u 2011., već je ove godine vratio Hanfi na ponovno odlučivanje. Predmet Agrokor – Belje nije pravomoćno dovršen. Točnije, sud je poništio rješenje Hanfe (na sjednici 11. srpnja 2012., a ne u 2011., na koju se odnosi izvješće) zbog proceduralne pogreške ne ulazeći u meritum stvari te je predmet vratio Hanfi na ponovno odlučivanje ne prejudicirajući, naravno, kakva će konačna odluka Agencije biti – pojašnjava Samodol, koji Linića optužuje da prejudicira odluke Hanfe.

– Linićevi su argumenti potpuni idiotizam. Ministar novoj ekipi u vodstvu Hanfe šalje poruku: Nemojte se slučajno usuditi presuditi drukčije! Takvim postupkom posve sigurno izlaže pritisku sve službenike te, navodno neovisne, institucije koje će provoditi ove ponovljene postupke. Ja mu ne osporavam pravo na drukčije političke ideje i ciljeve, ali ne može se pritom služiti lažima i manipulacijama – kaže Samodol, koji Linićev napad tumači napadom na njega osobno zbog slučaja Liburnija. Iako je od njegove smjene prošlo već osam mjeseci, Samodol je još uvijek bez posla.

Ne žele se zamjeriti

– Nitko me ne želi zaposliti. Na intervjuima za posao mi kažu: Pa tebe proganjaju Linić, Todorić i Škegro! Razumijem ih, ne žele se zamjeriti moćnima... – rekao nam je Ante Samodol i dodao: – Kao čelnik Hanfe uvijek sam se rukovodio zakonskim propisima i uvijek odbijao bilo kakvo političko nasilje i tutorstvo nad radom Hanfe. Zna to dobro sadašnji ministar financija, a zna i kad mi je slao na "dogovor" saborskog zastupnika u slučaju preuzimanja riječke Transadrije. A zna dobro i kao tadašnji potpredsjednik Vlade da je čisto kazneno djelo učinjeno kad se predloženi sadržaj ugovora jednak za sve ponuđače pri prodaji Ine 2003. ipak promijenio u "prilagođeni" ugovor kod potpisivanja s MOL-om".

Komentara 48

OB
-obrisani-
08:44 08.09.2012.

Ante Samodol je pod istragom, vjerujemo kako će mu se već nešto naći. Sanader je u svoje vrijeme znao i podmetnuti

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:46 08.09.2012.

......Ante Samodol, bivši predsjednik upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).... .....(Samodol je na čelu Hanfe bio od 2006. do kraja 2011.) zbog sumnje da Hanfa nije bila pravedna i dosljedna, "što su potvrdile i nedavne presude Visokogg upravnog suda u slučaju Liburnije i u slučaju Agrokor – Belje". ------------------------------------------------------------------------------------------------- U moju firmu se nikad nebi zaposlio,...ne. Takve likove naime,....ne primamo,...nikad!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:55 08.09.2012.

baš mi ga je žao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije