Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi krug izbora

Samo vidoviti putnici mogu glasati

gong
Željko Hladika/Pixsell
03.01.2010.
u 19:47

Oni koji nisu na svom biračkom mjestu, trebali su se registrirati do 12. prosinca, kada se nije ni znalo hoće li biti 2. kruga

Smatram da mi je ukradeno pravo glasanja - glasi apel iz pisma uoućenom GONG-u: - Fizički ne mogu glasati na istom izbornom mjestu u oba kruga.

U uredu za birački popis su mi rekli da se popis ne može mijenjati između dva kruga izbora te da neću moći dati svoj glas u drugom krugu. U GONG svakodnevno stižu prosvjedi birača koji će 10. siječnja biti na putu.

Da bi mogli ostvariti pravo na biranje predsjednika u drugom krugu, trebali su se do 12. prosinca registrirati za glasanje izvan mjesta prebivališta. No tad se nije moglo znati hoće li uopće biti drugog kruga!

– Teško je očekivati da birači mogu mjesec dana unaprijed predvidjeti gdje će se nalaziti na dan izbora. Nema razloga da birači ne obave registraciju pred drugi krug budući da je riječ o proceduri koja ne zahtjeva ni puno vremena ni resursa.

Podsjećamo i da je za ranije predsjedničke izbore bila učinjena iznimka u tom smislu – kažu iz GONG-a te pozivaju Ministarstvo uprave i Državno izborno povjerenstvo da hitno omoguće biračima registraciju za glasanje izvan mjesta prebivališta.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar punkufer
punkufer
12:14 04.01.2010.

Budalaštine. Odavno se znalo da će biti drugog kruga. Pisalo je i u VL-u. Ovi iz Gonga radije neka se pozabave plaćanjem kazni za neuredno vođenje papira što je utvrdila inspekcija. Fuj!

BU
bucek
14:04 05.01.2010.

Jos jedna stvar koju Bandic treba popraviti kad postane predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije