Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sadam htio napasti Radio slobodnu Europu

sadam
AFP
30.11.2009.
u 11:14

Češka agencija je priopćila da su irački špijuni diplomatskim vozilima uspjeli prokrijumčariti u zemlju oružje za napad, uključujući i protutenkovske projektile RPG-7, šest strojnica i streljivo.

Češka protuobavještajna služba (BIS) objavila je da je Sadam Husein planirao napad na sjedište Radija slobodne Europe u Pragu.

BIS je u ponedjeljak objavio priopćenje u kojem se navodi da je služba 2000. godine saznala da je Sadam naredio napad na Radio slobodne Europe, koji je u Iraku počeo s emitiranjem 1998. godine.

Napad je navodno trebao izvršiti irački agent i ispaliti protutenkovski projektil kroz prozor stana u blizini sjedišta radija u središtu Praga.

Češka agencija je priopćila da su irački špijuni diplomatskim vozilima uspjeli prokrijumčariti u zemlju oružje za napad, uključujući i protutenkovske projektile RPG-7, šest strojnica i streljivo.

BIS ih je otada pomno pratio i štitio radio postaju, a iračkoj strani je diplomatskim putem dano do znanja da su njihovi planovi otkriveni. No, Sadam nikada nije odustao od svoje namjere. Tek kada je srušen njegov režim 2003. godine, iračko veleposlanstvo u Pragu predalo je češkim službama navedeno oružje.

Radio slobodna Europa je 1998. godine počeo emitirati program za Iračane.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:56 30.11.2009.

Radio Slobodna Europa emitira program u sve zemlje sa totalitarnim režimom na vlasti, što je Saddamu naravno išlo na živce jer su emitirali u Irak... I za iglicu... Vjerujem da se ovakve vijesti ne uklapaju u tvoje paranoidno \"vidjenje svijeta\"\" ali tebi nažalost ovo je ipak istina. Pošto ne spadaš medju bistrije komentatore, samo bih ti rekao da dokaza ima bezbroj, od zapljenjenog oružija na Iračkom veleposlanstvu, koje je trebalo poslužiti za napad do priznanja samih iračkoh diplomata koji su napad planirali... Ovo se je dogadjalo prije 9/11 i nakon toga i nitko nije o tome pričao, da su htijeli demonizirati Saddama, mogli su..

OB
-obrisani-
14:20 30.11.2009.

Moje pitanje odnosilo se na Crvenkapicu i patuljke.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:32 30.11.2009.

Nemoj se pravit blesav... Mogao bi ostat takav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije