Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaoštravanje odnosa

SAD razmjestio 15 tisuća vojnika u Kuvajtu da bi kontrolirao Iran

marinci
AFP/PIXSELL
14.01.2012.
u 18:17

Američke snage tako su gotovo opkolile Iran - prisutne su u Pakistanu, Afganistanu i Iraku

SAD je razmjestio 15 tisuća vojnika u Kuvajtu u slučaju da razmirice s Iranom eskaliraju u ratni sukob, prenosi RT. Američke snage tako su gotovo opkolile Iran - prisutne su u Pakistanu, Afganistanu i Iraku, a krajem prošle godine SAD je Ujedinjene Arapske Emirate opremio naprednim oružjem za obranu od podzemnih nuklearnih napada.

General James Mattis, zapovjednik američke Središnje komande, tvrdi kako je SAD razmjestio vojnike kako bi Irance držao na oku, a Amerikance spremnima za odgovor na potencijalnu prijetnju s tog područja.

Zapadne zemlje, a pogotovo SAD, u strahu su od sve razvijenijeg iranskog nuklearnog programa. Iran tvrdi da nije riječ o nuklearnom naoružanju, već običnoj proizvodnji energije u koju ulažu kako bi smanjili ovisnost o njezinom uvozu.

Komentara 361

RE
@rea
22:35 14.01.2012.

To su vojnici koji su povučeni iz Iraka, gdje je tu vijest ?

RE
@rea
23:47 14.01.2012.

Sve spremno, momentum je tu. http://setad.org/foto/befor&today/NIM_Shahanshah_Aryamehr.jpg LN.

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
22:25 14.01.2012.

Dobro je, bit će opljačkane nafte !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije