Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasna odluka

Sabor ukinuo imunitet Željku Sabi, i on glasao za ukidanje!

Željko Sabo
Patrik Macek/PIXSELL
25.10.2013.
u 11:00

Za skidanje imuniteta glasao je, kao što je prije najavljivao, i sam vukovarski gradonačelnik Sabo.

Sabor je jednoglasno, sa 118 glasova za, i bez rasprave izglasao ukidanje imuniteta SDP-ovom zastupniku Željku Sabi zbog pokretanja kaznenog postupka zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika u Vukovaru.

- Još ćete vi imati mene kao temu. Ovo je politički motiviran proces, a podmeće mi HDZ - poručio je Željko Sabo nakon što mu je Sabor skinuo imunitet, za što je i sam glasao, što je u pravilu uobičajena praksa u Saboru kad se nekome skida imunitet.

- Tako sam i najavio. Upustit ću se u pravnu bitku sa svojim odvjetnicima. Vjerujem u Boga i moram vjerovati u svoju hrvatsku državu za koju sam se borio - rekao je Sabo koji smatra da je ovaj proces protiv njega presedan jer se kazneno onaj koji je tajno sniman, a ne onaj tko ga je tajno snimao.

Imunitet je ukinut da bi se protiv Sabe mogao pokrenuti kazneni progon. USKOK sumnjiči Sabu za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, i to u slučaju Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sumnja se da je pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću M. Budimir da prijeđe na stranu SDP-a i tako toj stranci osigurati većinu.

Transkript telefonskog razgovora u kojem Sabo nudi 50.000 kuna mita M. Budimir prvi je objavio Večernji list, a Sabo je, nakon što je ispočetka sve negirao, poslije prijetio tužbama i M. Budimir i medijima koji objave informaciju.

>>MIP predložio skidanje imuniteta Sabi, Sabo: I sam ću glasovati za

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije