Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Sabor o financiranju stranaka

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.05.2016.
u 06:30

Sabor bi na kraju tjedna trebao glasovati o točkama raspravljenim ovoga i prošlog tjedna, ali i o Vladinu prijedlogu ukidanja ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Hrvatski će sabor danas raspraviti HSLS-ov prijedlog izmjena Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe.

Predlažu da se političkim strankama i nezavisnim zastupnicima iz državnog proračuna, umjesto sadašnjih 0,05 posto proračunskih rashoda, isplaćuje 0,075 posto poreznih prihoda. Predlagatelji smatraju da je sadašnja formulacija nelogična i da političare potiče na trošenje.

Iako je zakon predložen u hitnoj proceduri, odbori za Ustav i za zakonodavstvo predlažu da se o njemu provedu dva čitanja.

Sabor bi na kraju tjedna trebao glasovati o točkama raspravljenim ovoga i prošlog tjedna, ali i o Vladinu prijedlogu ukidanja ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, koji prije dva tjedna zastupnici nisu uspjeli izglasati jer je oporba srušila kvorum.

>>I to je moguće: Mesić, počasni predsjednik SABA-e, ustašom prozvao samog sebe!

>>Stjepan Mesić ponaša se kao svi bivši pušači

Komentara 3

LU
Luka1710
09:59 13.05.2016.

Da su imalo pošteni, stranke se ne bi uopće financirale od države nego isključivo od članarina i donacija. Ali, HDZSDP mafiji je bitnije sebe namirit, nego radit za dobrobit naroda. Samo ovce i uhljebi glasaju za takve.

RP
rpzagreb
13:04 13.05.2016.

Neka se same finaciraju od svojih članova. Ovo sve što daju i pokazuju za to bi trebali oni nama plaćati jer je debilno da za takve trivijalnosti, bezvezarije i glupave diskusije i teme još dobiju novac od porezni.h obveznika.

MI
Mimizo
10:39 13.05.2016.

ovo što rade iz sdp a preko svojih medija je zadnji pokušaj da proizvedu rasspad koalicije da bi spasili ured mesića tako da vlasdajući ne izglasaju u saboru večinom taj zakon a ja ih molim samo to ukinite njegov ured i možemo ako treba i na nove izbore da jednom za sva vremena pometemo komunističku partiju i na kraju pozdra svim hrvatima i drugima koji vole svoju domovinu SMRT KOMUNIZMU SLOBODA NARODIMA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije