Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera kamioni pred sudom

Sabor idućeg tjedna ukida imunitet Berislavu Rončeviću?

berislav rončević
Saša Zinaja
08.10.2009.
u 18:32

Sabor ne treba davati dozvolu USKOK-u da protiv zastupnika provede istragu, već je ukidanje imuniteta preduvjet za suđenje

USKOK je ispitivanjem bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova bivšeg pomoćnika Ive Bačića završio istragu u vezi s takozvanom aferom kamioni.

Slijedi odluka o podizanju optužnice protiv navedenog dvojca kojega se sumnjiči da je još 2004. godine kupujući izravnom pogodbom s tvrtkom Eurokamioni vojne kamione marke Iveco oštetio proračun najmanje 10 milijuna kuna, koliko su bila jeftinija istovrsna MAN-ova vozila.

Istraga protiv Berislava Rončevića i Ive Bačića provedena je prema novom Zakonu o kaznenom postupku po kojem, kako su to ljetos protumačili članovi saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Sabor ne treba davati dozvolu USKOK-u da protiv zastupnika provede istragu, već je ukidanje imuniteta preduvjet za suđenje.

S obzirom na ovakav stav, može se očekivati da će USKOK već potkraj ovog ili na početku idućeg tjedna zatražiti da Sabor Rončeviću ukine imunitet.

Komentara 7

MO
momak23
20:30 08.10.2009.

istražni organi u državi funkcoiniraju i više nitko ne može biti pošteđen,neka se državne institucije prime posla...

LI
lija11
21:06 08.10.2009.

DEČEC, KAJ OPET SMRDI IZ SREDIŠNJICE HDZ-a a tebi lovica iz đepeka i novog stana! Samo se nemoj zacrveniti jer ta boja ntebi nepaše!

MA
maca
21:09 08.10.2009.

nitko nije kriv dok ga sud ne osudi i mediji bi se trebali tako i ponašati, a ne unaprijed nekog osuđivati, postoje tijela koja sude, a to sigurno nisu novinari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije