Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet mjeseci istrage

Sa 140 kg mase za eksplozive planirao napasti kolege studente

'eksploziv_nnn_bih_270412'
''
04.10.2012.
u 14:36

Mladić je navodno vodio dnevnik u koji je zapisivao svoje misli i kolika je zapravo njegova mržnja prema društvu, a posebice kolegama studentima

Španjolska policija uhitila je 21-godišnjaka u Palma de Mallorci pod sumnjom da je planirao bombaški napad na sveučilište Balearskih otoka koje broji 16.400 studenata. Osumnjičenik je uhićen dok je preuzimao 140 kilograma sastojaka potrebnih za izradu eksploziva koji je planirao iskoristiti u napadu sličnom onome u srednjoj školi Columbine u Coloradu u kojoj su 1999. godine dva učenika pobila 13 osoba.

Mladić je navodno vodio dnevnik u koji je zapisivao svoje misli i kolika je zapravo njegova mržnja prema društvu, a posebice kolegama studentima. Policija pretpostavlja da je planirao postaviti cijevne bombe diljem kampusa.

Policija je 21-godišnjaka počela istraživati prije pet mjeseci kada su na internetu pronađeni njegovi komentari o masakru u srednjoj školi Columbine. U svojim osvrtima na masakr mladić je izražavao suosjećanje za ubojice.

Uhićeni mladić u prvom je navratu pokušao kupiti oružje kojim bi izveo napad, ali kasnije se predomislio i odlučio za bombaški napad te je uhićen prilikom primopredaje.

Komentara 1

JA
jamanuša
14:58 04.10.2012.

treba rješavati uzroke kako ne bi bilo s.anja. odgajati ljude kako bi bili odgovorni, a ne paraziti koji ubijaju vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije