Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalaz: Vještak za eksploziv na suđenju Tihomiru Lukiću za naručeno ubojstvo

S 10 bombi ubili bi sve ljude u krugu od 50 m, a ranili do 112 m

tihomir lukić
Pero Lovrović / Pixsell
06.10.2009.
u 17:46

Lukića tužitelji terete da je lani u studenome, od znanca, a osobe sada prikrivenog identiteta, zatražio da mu pronađe “treću osobu” koja bi ubila Sivru jer mu je dozlogrdilo izdvajati velik dio zarade od lokala "Buddha bar" kao povrat duga Sivri.

Deset ručnih bombi s ukupno 800 grama eksploziva, koje bi bile istodobno aktivirane, usmrtile bi osobe u krugu 50 metara od centra detonacije, a svi oni koji bi se zatekli do 112 metara udaljenosti bili bi vrlo vjerojatno ranjeni - objasnio je jučer, u nastavku suđenja Tihomiru Lukiću (39), optuženom zbog poticanja na bombaško ubojstvo poslovnog partnera Sakiba Sivre, stalni sudski vještak za eksplozive.

Lukića tužitelji terete da je lani u studenome, od znanca, a osobe sada prikrivenog identiteta, zatražio da mu pronađe "treću osobu" koja bi ubila Sivru jer mu je dozlogrdilo izdvajati velik dio zarade od lokala "Buddha bar" kao povrat duga Sivri.

Lukić se, prema optužnici, sastao s "trećom osobom", dogovorio da će mu platiti 30 tisuća eura za ubojstvo te mu je donio čak deset ručnih bombi, no "treća osoba" bio je prikriveni istražitelj.

Naime, Lukićev znanac, koji će u nastavku postupka dati iskaz kao zaštićeni svjedok, ali i pouzdanik, koji se skriva pod kodnim imenima Gorki i Žuti, sve je ispričao policiji koja je i spriječila bombaško ubojstvo.

Zanimljivo, njegovo svjedočenje, ali pod pravim imenom Edin Karahasanović, već je više puta zatražila Lukićeva obrana jer se često spominje u postupku, no tužitelj se protivi, a jučer je rekao da je to nepotrebno jer će se saslušati zaštićeni svjedok.

Iskaz je jučer dala i 20-godišnja Riječanka, koja je prije Lukićeva uhićenja bila mjesec dana s njim u vezi. Rodila je prije mjesec dana, a djetetov je otac, rekla je u sudnici, optuženi.

O njegovim poslovima, prijateljima i suradnicima svjedokinja nije znala mnogo.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
20:25 06.10.2009.

Kako se manipulira sa Glasovanjem dolje VL. je lukav srečom nisu ni čitaoci budale. Ili je cijeli Sabor dobio nalog skupa sa članovima Kradese da se izjasne ? Zna se ali nepriča se !

GV
goran vrtaric
09:32 07.10.2009.

Danas vise postenom covjeklu ne dozvoljavaju da ubije nekog, sramota, kakva je to policija.

OB
-obrisani-
23:14 06.10.2009.

Ovce-Ovce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije