Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepostojeći dug

S pištoljem uperenim u leđa ovjerio ugovor

Petrović
Foto: Vjesnik/PIXSELL
07.03.2015.
u 07:25

I danas kad dolazim na sud, popijem po četiri tablete za tlak. Strah me za život jer su me nazivali i prijetili, rekao je Kolundžija

Gotovo 20 godina nakon što ga je, kako tvrdi tužiteljstvo, Blažo Petrović s još trojicom silom natjerao da potpiše papire da mu je dužan 500.000 DEM, Jovan Kolundžija (63) svega se još jednom prisjetio na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Radi se o predmetu u kojem su optuženi Blažo Petrović, Jozo Petrović, Davor Denac i Ivan Geceg, a tužiteljstvo ih tereti da su krajem 1995. prijeteći pištoljima Kolundžiju odvukli prvo u prostorije Gecegove tvrtke gdje su sastavili ugovor o navodnom dugu, a potom su ga natjerali na to i potpiše. Dok mu je Jozo Petrović držao u leđa uperen pištolj, Kolundžiju su odveli na ovjeravanje ugovora, a zatim su ga odvezli u skladište njegove tvrtke, gdje je Blažu Petroviću morao predati ključ svog mercedesa.

– Bio sam u velikom strahu, a i danas kad dolazim na sud, popijem po četiri tablete za tlak. Nakon ovog događaja otišao sam spavati kod prijatelja jer me bilo strah. I sada me je strah za vlastiti život jer su me nazivali i prijetili – rekao je Kolundžija. Dodao je i to kako nikada nije nikome ostao dužan niti je od koga posuđivao novac. Svi okrivljenici prigovorili su njegovu iskazu. Inače, u ovom predmetu krajem godine nastupa apsolutna zastara.

>> Blažo Petrović stavio pizzeriju pod hipoteku i izlazi iz pritvora

Komentara 10

XN
xnet0822
12:00 07.03.2015.

Opet Romaničevci tjeraju po svom ? Naći će se ubrzo iza rešetaka, kad ih Porezna prijavi koliko su utajili poreza koji nisu uopće plaćali, a nezakonito se bogate na tuđi račun s najmanje 10 000 $ u vlastitom džepu .....

AU
aurora1zn
21:29 07.03.2015.

znaci bolje je nekog zavrnuti za milijon dva-kako kazu braca srbi a ne ko jajani uzmu i ukradu videorekorder jer im treba šut u venu-ukradi i sto vecu lovu i budi krimos na veliko onda si zasticen

AU
aurora1zn
21:45 07.03.2015.

napisat cu vam jednom pricu o ovom liku njegovim vezama i slicno mozda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije