Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik

S. Mesić: Precijenili su me ti koji kažu da sam srušio Jugoslaviju

'19.07.2010., Zagreb - Razgovor sa 2. hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesicem. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
28.11.2010.
u 09:44

Da je Tuđman ostao živ, svakako bi trebao završiti u Haagu, izjavio je Stjepan Mesić

BEOGRAD - Rekao sam da je moj posao završen, a ne da je moj posao bio srušiti Jugoslaviju. Mene je Sabor poslao u Beograd da radim u jugoslavenskim institucijama, a ne kao ginekologa - rekao je bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ i Republike Hrvatske Stjepan Mesić u intervjuu današnjem beogradskom Pressu gdje je govorio ne samo u svojoj mirovini iz Srbije, već i Tuđmanu i o predsjednikovanju u dvije države. Komentirajući žestoke reakcije u Srbiji na vijest kako mu Srbija isplaćuje mirovinu od 39 eura.

Mesić je rekao kako je radio dvije godine u Beogradu i iz njegove plaće su plaćeni svi doprinosi pa ne vidi ništa čudno što prima i taj dio mirovine i "pohvalno je za Mirovinski fond u Srbiji, koja prati svoje obveze", no, dodao je kako će preživjeti "i ako mu oduzmu mirovinu". Stjepan Mesić kaže kako Srbija i dalje nije doživjela katarzu u odnosu na 90-te, ali da se to nije dogodilo ni u Hrvatskoj, piše Press.

- Da je Tuđman ostao živ, svakako bi trebao završiti u Haagu. Nije mogao Milošević sam sa sobom dijeliti Bosnu i Hercegovinu. Tuđman je bio impresioniran Slobodanom Miloševićem i njegovim uspjesima u osvajanju prostora - rekao je Mesić Pressu i opovrgao pisanja nekih medija da je pravoslavac jer su ga majka i otac, katolici, krstili u katoličkoj crkvi ali "ni to nije bilo mojom voljom". Novinara Pressa je zanimali zašto do "historijskog posjeta" Tadića Vukovaru nije došlo za njegova mandata.

- Ovo je samo nastavak procesa. Na ovom prostoru mnogi misle da je historija počela od njih. I Tadić i Josipović vjerojatno to misle. Ali pohvaljujem Tadićev posjet Vukovaru. Kao predsjednik, nisam posjetio Paulin Dvor, ali sam učinio sve da se uhvate krivci za Paulin Dvor. Ja sam se u Beogradu s Marovićem jasno ispričao svima kojima je nanešeno zlo zlouporabom hrvatskog imena. Osobno ne moram se nikome ispričavati jer su mi svi bili u partizanima, mojoj ženi su svi ubijeni u Jasenovcu. Ali sam se našao na čelu države čiji su pripadnici učinili strašne zločine u ustaškim uniformama. I ja sam se za te zločine ispričao - kaže Mesić.

Ključne riječi

Komentara 613

SP
Skole pl.
10:48 28.11.2010.

Rušio si ti Hrvatsku, smeće izdajničko! I još uvijek radiš na tome. Skupa s onima koji ti daju prostor u medijima. Pljuc!

VO
Vorosmart
10:51 28.11.2010.

Da nisu Japa i Goja na Mirogoju,ne bi Gotovina ležao u Haagu.

PG
praseca gripa
10:18 28.11.2010.

Nesreco!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije