Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Bruxellesu

S. Linić: Investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici i vodoopskrbi

slavko linić
Jurica Galoić/ PIXSELL
15.05.2012.
u 17:37

Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može, smatra Linić.

Slavko Linić predstavio je ministrima financija EU pretpristupni ekonomski program Hrvatske i, kako je izjavio u Bruxellesu, dobio za njega prolaznu ocjenu.

– Naš je program ekonomske konsolidacije i razvoja manje-više prihvaćen od ministara financija EU. Oni su ga analizirali i dali ocjene koliko smo realni, a koliko nismo – rekao je Linić. Na novinarsko pitanje o razlici između procjene hrvatskog gospodarskog rasta koju je prošli tjedan dala Europska komisija i procjene Vlade, Linić je rekao da Vlada svoju procjenu od 0,8 posto rasta u 2012. temelji na porastu investicija od 7 posto u odnosu na prošlu godinu. Komisija, podsjetimo, predviđa pad hrvatskog BDP-a ove godine za -1,2 posto.

– Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može. Te investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici, vodoopskrbi, dakle svemu onome što Vlada može kontrolirati kroz svoje ministre i na taj način ostvariti – rekao je ministar financija.

U Bruxellesu je komentirao i smanjenje kreditnog rejtinga 26 talijanskih banaka, među kojima i dviju koje posluju u Hrvatskoj.

– To su još uvijek značajni investicijski rejtinzi, daleko pozitivniji nego što je hrvatski rejting koji je na granici investicijskog. Hrvatski štediše u tim bankama mogu mirno spavati – rekao je Linić.

Komentara 146

AL
AlanFord
21:49 15.05.2012.

Pa ne prodaju se, no to su sve poduzeća koja imaju enormne gubitke. Finska ima 3% vlasništva, no zato sudjeluju sa 10% bdp-a. Dok mi imamo cca 40% u državnom vlasništvu, sa debelim minusom. Trulo sve.

DE
delmat
17:51 15.05.2012.

S. Linić: Prodajemo HEP, Inu, željeznicu i vodoopskrbu.

D2
destroyer 2
23:10 15.05.2012.

LEGIONAR 4 - vidiš li ti ovo nepogode i destojer postao hrvat ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije