Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čim vođa poželi

S. Koreja u raketu ubrizgava gorivo, sve spremno za lansiranje

sjeverna koreja
Reuters/PIXSELL
11.04.2012.
u 07:41

Prema UN-ovim sankcijama Pyongyangu je zabranjeno konstruirati projektil koji može nositi nuklearnu bojevu glavu

Točan datum lansiranja rakete dugog dometa nije objavljen, ali poželi li Kim Jong-un takva raketa, koja će prema tvrdnjama Sjeverne Koreje u orbitu lansirati satelit, može već sutra biti lansirana. Sve je spremno za lansiranje, a danas se u raketu ubrizgava gorivo tako da jedino što svijet može učiniti jest utihnuti i osluškivati kada će raketa, koja bez problema može ponijeti teret od jedne tone i dosegnuti SAD, biti lansirana.

Za testno lansiranje spremne su i susjedne zemlje koje su zbog lansiranja rakete preusmjerile svoje zrakoplove ili pak zaprijetile kako će srušiti raketu približi li se njihovu zračnom prostoru. Čak je i Kina, najveći sjevernokorejski saveznik, javlja Reuters, ponovila kako je "zabrinuta i nervozna zbog razvoja događaja".

Lansiranjem rakete Sjeverna Koreja prekršit će sankcije nametnute od UN-a kojima se Pyongyangu zabranjuje konstruiranje projektila koji može nositi nuklearnu bojevu glavu.

Ključne riječi

Komentara 10

RE
Renavoid
08:23 11.04.2012.

Kojom logikom jednom narodu možemo zabraniti ono što ostali smiju????

OB
-obrisani-
08:36 11.04.2012.

pokazaće vama brus lee......kad ju vužgi...kako se gaće tresu pa bute se š njim drugačije povedali...kak sa sebi ravnima....sa respektom

OB
-obrisani-
08:21 11.04.2012.

a zašto im je i ko im je zabranio...te od kud pravo da im neko nešto brani...... dojučerašnji kolonizatori i agresori si daju za pravo nekome soliti pamet i nametati moral..... brus lee....sam je vužgi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije