Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrt odlučio

Ruži Ištuk opomena pred otkaz zbog gafa u Pulsu Hrvatske

'ekr...zgb...30.10...2006. branimir bilic snimio:boris scitar'
'boris scitar'
28.10.2011.
u 16:09

Branimir Bilić ispričat će se gledateljima zbog antisemitskog pitanja gledatelja koje je pročitano u prošloj emisiji

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Puls Hrvatske Branimir Bilić u prvoj sljedećoj emisiji ispričat će se gledateljima zbog gafa koji se dogodio u prošloj emisiji, a novinarka Ruža Ištuk premještena je s radnog mjesta te je v.d. urednika informativnog programa Dražen Miočić zatražio da dobije opomenu pred otkaz.

Naime, u emisiji u ponedjeljak raspravljalo se o globalnim prosvjedima, kada je pročitano antisemitsko pitanje gledatelja, a za čiji je izbor bila zadužena novinarka Ruža Ištuk.

– Znaju li uvaženi gosti u studiju i, ako znaju, neka ukratko objasne, je li Hitler udario na Židove zato što su Židovi ili je udario na Židove zato što su bili bankari? – glasilo je pitanje koje je šokiralo voditelja, goste, ali i gledatelje.

– Napominjemo da HRT ne tolerira niti će tolerirati govor mržnje u vlastitom eteru. Također izražavamo žaljenje što je ovaj nenamjerni propust, učinjen u emisiji koja se emitira uživo, izazvao tako burne reakcije – piše u priopćenju HRT-a.

Ključne riječi

Komentara 109

FL
flick
16:19 28.10.2011.

Toliko o demokraciji...

AN
Antiflašist
16:26 28.10.2011.

E Ruzice Ruzice, pa zar jos nisi shvatila da se u Hrvatskoj smije peglati samo po Hrvatima i to do mile volje.

FU
furešta
18:20 28.10.2011.

Ja bi postavio još jedno pitanje. Zašto se Bilić mora ispričati? Zato što je Hrvat ili zato što nije židov?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije