Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ruski Surgut dobio ponudu za prodaju 21 posto dionica Mola

MOL
REUTERS
18.02.2010.
u 10:57

Ponudu za kupnju dionica dao je Kiril Kasatkin, rusko-britanski poslovni čovjek, javljaju mađarske dnevne novine Népszabadság, no navodno su pregovori propali.

Kiril Kasatkin, rusko-britanski poslovni čovjek, poznat kao predstavnik energetske kompanije Sinocora, dao je ponudu Surgutneftegazu za kupnju 21 posto udjela u Molu, koliko je vlasništvo te ruske kompanije u mađarskom Molu, javljaju mađarske dnevne novina Népszabadság.

K. Kasatkin je za udio u Molu navodno ponudio dionice britanske tvrtke Ineos koja je treća najveća svjetska kemijska kompanija. Nakon ne dugih pregovora posao je propao, a mađarski dnevnik naglašava da Surgutovo odbijanje ponude pokazuje koliko je Rusima zanimljiv mađarski naftni sektor.

Prošli tjedan su ruske dnevne novine Vedomosti objavile kako uprava Mola pregovara sa Surgutom o otkupu 21 posto udjela, ali je mađarsko ministarstvo financija odbacilo  tvrdnje ruskih medija da su u tijeku bilo kakvi pregovori. I novinari Népszabadsága su poslali upit u Mol da li pregovaraju s Rusima, a odgovor je bio negativan.

Mađarske novine zaključuju i da je Surgutu postalo jasno da neće uspjeti preuzeti kontrolni udio u Molu te je upravo zato vjerojatno odlučio riješiti se 21 posto dionica te mađarske naftne kompanije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:21 18.02.2010.

E sad da su pametni - INa bi kupila taj 21% MoL-a..I riješila se mađarskog muljanja zauvjek..Koja je to fora da netko nekome ODBIJE pokazati ugovor - pa to se još nije u svijetu desilo što su mađari izveli - i EU ih nije kresnuo sa TEŠKOM kaznom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije