Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svemirska misija

Ruska kapsula Souyz prizemljila se u stepama Kazahstana

Svemir (1)
NASA
16.03.2013.
u 09:30

Posada je provela 144 dana na svemirskom putovanju od gotovo 98 milijuna kilometara. NASA-ina televizija objavila je da je spuštanje prošlo besprijekorno na planiranu ciljnu lokaciju.

Ruska kapsula Soyuz s tri člana posade iz Međunarodne svemirske stanice spustila se u stepama Kazahstana, dan kasnije nego je bilo planirano.

Razlog jednodnevnog kašljenja bilo je loše vrijeme uzrokovano maglom i ledenom kišom te nije bilo moguće polijetanje helikoptera koji bi posadu iz kapsule prebacio do transportnog modula, javlja Reuters.

Kevin Ford iz NASA-e i ruski kozmonauti Oleg Novicki i Jevgenij Tarelkin, koji su u 100 milijardi dolara vrijednoj orbitalnoj stanici bili od listopada kao 34. ekspedicija, spustili su se po oblačnom vremenu sjeveroistočno od grada Arkalyk u 7.06 sati po moskovskom vremenu.

Posada je provela 144 dana na svemirskom putovanju od gotovo 98 milijuna kilometara. NASA-ina televizija objavila je da je spuštanje prošlo besprijekorno na planiranu ciljnu lokaciju.

>>VIDEO Željeli ste biti astronaut? Prošećite svemirskom postajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije