Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

Rusija: Zaustavite obuku sirijskih pobunjenika na Kosovu

Zakon i red
Foto: Reuters
1/2
14.05.2012.
u 19:22

U borbama oko Rastana pobunjenici su navodno ubili 23 sirijska vojnika, a u bombardiranju grada pogiunulo je najmanje devetero ljudi

Pobunjenici su ubili 23 sirijska vojnika u sukobima oko grada Rastana u ponedjeljak, javljaju udruge za zaštitu ljudskih prava koje se protive režimu predsjednika Bashara al-Assada. Oporbenjaci tvrde da je u bombardiranju grada koje je izvela vojska poginulo najmanje devetero ljudi.

Sirijska promatračnica za ljudska prava, koja ima sjedište u Velikoj Britaniji, tvrdi da su današnje borbe počele u zoru, da su pobunjenici uništili tri i zaplijenili dva oklopna vozila te zarobili 15-ak vojnika.

– Granate i rakete padale su po gradu od 3 sata svake minute. Rastan je uništen – rekao je jedan član oporbene Slobodne sirijske vojske.

Vladine su snage nad Rastanom, koji se nalazi na zapadu zemlje, oko 25 kilometara sjeverno od Homsa, dobivale i gubile kontrolu nekoliko puta od ožujka prošle godine, kada je ustanak protiv al-Assadovog režima počeo. Riječ je o gradu koji je nekad bio glavni izvor sunitskih regruta koji čine većinu sirijske vojske.

Ključne riječi

Komentara 55

NA
nadaparabola
20:34 14.05.2012.

Gle apsurda!Pobunjenici ubili 23 sirijska vojnika,a slavna na Europa odmah uvodi sankcije protiv legitimne Vlade Sirije.U takvu Europu hoćemo?Što se mene tiče odgovor je:ne hvala.Tako se ponašaju i prema nama.

UK
Ugo Kajvez
20:50 14.05.2012.

Ovo nisu nikakvi pobunjenici, nego zapadni plačenici iz raznih zemalja, - uključujući i europskih vojski i raznih obvj. službi, što je već dokazano. Ima i libijskih \"pobunjenika\" - ista al kaida koja je gadafija smaknula. Ovi pobunjenic su obučavani međuostaloo u libiji, turskoj, kosova itd .............. svedušna pomoć \"prijatelja sirije\" .........

Avatar Alfons_x
Alfons_x
20:08 14.05.2012.

Mislite OVA sirijska \"promatračnica\"? -navodi glasnogovornika ruskog ministarstva vanjskih poslova, Alexander Lukashevich.- \"Prema našim podacima, samo dvoje ljudi radi u tom centru - vlasnik i njegova \"tajnica\", stoji u izvještaju koji je objavljen na stranicama ruskog ministarstva vanjskih poslova. \"Organizacijuu vodi stanoviti R. Abdurahman, koji uopće nema novinarsku niti pravnu pozadinu, naime - radi se o osobi koja uopće nema sekundarno obrazovanje. U razgovoru za medije, prošle godine, isti je sam potvrdio kako je stalni stanovnik Londona, ima britansko državljanstvo i bavi se biznisom, točnije - vlasnik je jedne male pekare\", stoji u izvještaju MVP-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije